De Rotterdamse slijter Ton Noordermeer is er nog beduusd van. Een week geleden zag hij hoe de politie op de Slaak in Rotterdam het vuur opende op een auto en de inzittende arresteerde. “Dat kan toch niet zomaar”, vindt Noordermeer.

“Ik liep vanaf de Groenendaal naar het Oostplein toen ik daar een BMW zag keren. Toen hoorde ik een paar knallen. Mensen doken weg achter auto’s. Ik zag twee motoragenten hun motor voor en achter de vluchtauto gooien zodat de wagen niet verder kon.”

“Iedereen dacht dat de inzittende had geschoten, maar naar later bleek waren het politiekogels. En wat wil het geval: een buurman van mijn winkel ging ’s avonds naar zijn auto toe en ontdekte toen dat een kogel door zijn voorruit was gegaan.”

“Dit kan niet zomaar. Je kan niet zomaar in het wilde weg gaan schieten op een auto in een drukke omgeving. Ik vind het een beetje een onbesuisde actie.”

De politie reed de auto klem omdat de wagen als gestolen stond gesignaleerd. De bestuurder van de auto is gearresteerd. De 27-jarige Dordtenaar zit nog vast.

Contact
De politie laat weten dat het onderzoek nog loopt. De politie komt graag in contact met mensen die door welke reden dan ook bij het voorval betrokken zijn geraakt.

Meer op RTV Rijnmond


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.