Koningsdag, 27 april, voor in de middag, sprong De Ster op de fiets om een viertal locaties te bezoeken waar het Oranjefeest werd gevierd, in de hoop dat het niet (te hard) zou gaan regenen. Achtereenvolgens ging het naar de OVRO, ‘Oranje Vereeniging Rotterdam Oost’, op het grasveld tegenover het Libanon Lyceum aan de Mecklenburglaan in Kralingen, naar ‘Oranjevereniging Crooswijk’, op het kruispunt Paradijslaan / Rusthoflaan in Crooswijk, naar Speeltuinvereniging Crooswijk aan de Schuttersweg in Crooswijk en naar Speeltuinvereniging Kralingen aan de Honingerdijk in Kralingen.

Op weg naar het feest van de OVRO, eerst over de vrijmarkt in Park Rozenburg. Veel paraplu’s en plastic zeil. Veel bezoekers in oranje uitdossing. Een hoofddoek bleek daarbij geen probleem. Ruud Neumeijer, plaatselijke schaak-promotor, had weer een simultaanwedstrijd voor kinderen georganiseerd en Gert Stolk van De Admiraliteit Dranken was, evenals vorige jaren, weer van de partij, met biertap. De kletsnatte banken nodigden bepaald niet uit om op te gaan zitten, wat dan ook niemand deed. Bij de zweefmolen een lange rij wachtenden. Terug naar de fiets weer over de vrijmarkt waar de poffertjes uitstekend smaakten en dat vond ook de opa met z’n twee kleinkinderen, die aankondigde hiervoor het volgende jaar terug te zullen komen. Voor de poffertjes had De Ster al een tosti soldaat gemaakt, bereid door Ster-columnist Hugo Verbrugh, die vlakbij Park Rozenburg woont. Hugo maakt al jaren tosti’s op deze koninklijke feestdag en dat weten intimi. Marianne van den Anker, ex-wethouder en ex-gemeenteraadslid, is een feestnummer en was dus volkomen op haar plaats op dit feest. Het gezelschap achter de tafel met taarten komt deels uit Chili en was uiterst tevreden over de verkoop van de taartpunten.

Meer foto’s hier

De Oranjevereniging Crooswijk had al het een en ander achter de rug, zoals het bezoek, ’s ochtends, van burgemeester Aboutaleb. Zie: koningsdagcrooswijk.nl. De Ster arriveerde toen John Vos (weer) zong. Zijn lied bleek ook over de sloop van het Wandeloordgebied te gaan. Een gezongen geschiedenis van Crooswijk. Zie voor info over John: facebook.com/john.vos.5. De EHBO-ers konden het rustig aan doen, gelukkig.

Meer foto’s hier

Bij Speeltuinvereniging Crooswijk speelden de festiviteiten zich binnen af. Voorzitter Willem van Bracht vertelde dat het besluit daartoe reeds ’s morgens vroeg was genomen, wegen de weersvooruitzichten. De (kleine) meisjes hingen aan de lippen van twee ‘prinsessen’ die prachtige verhalen voorlazen. Er was geschminkt en de meisjes werden door de prinsessen ingewijd in de geheimen van de make-up. Beth van Bracht, vrouw van Willem, had een mooie oranjekroon opgezet.

Meer foto’s hier

Bij Speeltuinvereniging Kralingen speelde het feest zich ook binnen af en dat was vooral plezier voor de volwassenen, met een dj/zanger, dans en bier. Voorzitter John Melissant ging op de foto met het nieuwe bestuurslid Priscilla, haar zoon Dex en haar moeder Immie Roos, ex-voorzitter van de Kralingse speeltuinvereniging. Riemke, vrouw van John, ging samen met dochter Roxana op de foto. Riemke is al jaren ernstig ziek maar leek zich uitstekend te amuseren. Roxana volgde haar vader John op als beheerder van Speeltuinvereniging Kralingen.

Meer foto’s hier

Op de weg terug naar huis, de oranjewimpels op de Aveneue Concordia, met Kralings wapen. Een mooi gezicht! Wie heeft dat verzonnen?

Meer foto’s hier

Meer foto’s hier


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.