Koningsdag kon op woensdag 27 april weer vrijuit worden gevierd, na twee coronajaren. In Kralingen was door de Oranjevereniging Rotterdam Oost (OVRO) weer het traditionele prachtfeest georganiseerd op het grasveld tussen de Mecklenburglaan en de Oranjelaan. In het nabijgelegen Park Rozenburg was de vrijmarkt. Op een van de eerste foto’s 7 Oekraïners op een rij, Dmytro, Juliia, Tania, Sergei, Katja, Alona en Olena. Derde van rechts Katja Dirven-Didychenko is celliste en woont al lang in Kralingen. Voor het goede doel werden onder meer Oekraïense koekjes verkocht. Veysel Köse (19 jr.) verkocht, samen met zijn moeder, aardbeien. Het liep als een trein. ‘Van groente en fruit heb ik een stuk van mijn leven gemaakt’, aldus Veysel. Marco Vreugdenhil van de groente- en fruitwinkel in de Lusthofstraat ging rond met verse aardbeien en blokjes kaas. Een goede combinatie! Op woensdag 4 mei is Circusstad Festival 2022 gestart. Dat duurt t/m zondag 8 mei. Zie: circusstad.nl. De bezoekers van het Oranjefeest in Kralingen werden alvast getrakteerd op een voorproefje.

Foto’s in hoge resolutie hier

 

In Crooswijk was het op 27 april groot feest op de Rusthoflaan en het Paradijsplein. Stichting Crooswijk tekende voor de organisatie. Ook daar was een vrijmarkt. Het optreden van André Hazes was een groot succes. De volkszanger voelde zich thuis in Crooswijk. Er werd gedanst en meegezongen. Het strikken van André was al bijzonder maar dat de organisatie koningin Maxima zo ver had gekregen om de tombola(rad van avontuur)prijzen uit te delen, sloeg alles.

Speeltuin Kralingen bestaat dit jaar 95 jaar. Reden te meer voor beheerder Roxana Kroon-Melissant en haar vader John Melissant om flink uit te pakken op Koningsdag. Het werd een drukbezocht en typisch gezinsfeest. De allerkleinsten kunnen veilig in de zandbak worden gezet. Veel eten en drinken en live muziek. De jeugd kreeg niet genoeg van het springkussen.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.