Volgepakt met genodigden was ‘Oosterboekhandel J.Amesz’ aan de Voorschoterlaan donderdagmiddag 14 maart, toen de Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland, de heer Franssen arriveerde. Op de foto heeft hij zojuist het Koninlijk Wapen onthuld.

De ‘dames van Amesz’ Miriam en Marga (tweelingzussen) waren zichtbaar verblijd en Rotterdamse wethouder Jantine Kriens deelde in hun vreugde. Er werden toespraakjes afgestoken en de glazen werden geheven. De Kralingse boekhandel gaat verder als Hofleverancier. Een verdiende eer voor de ‘dames van Amesz’

Onbesproken gedrag
‘De Koningin kan het recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen met de toevoeging “Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier” predicaat “Hofleverancier” toekennen aan kleine en middelgrote ondernemingen die een zeer belangrijke plaats innemen in hun regio en daarnaast minimaal honderd jaar bestaan. De bestuurders van het bedrijf moeten van onbesproken gedrag zijn evenals de onderneming. Ook moet de ontstaansgeschiedenis van het bedrijf duidelijk zijn.’ Zó staat het op de site van het Koninklijk Huis. De avond van diezelfde dag was er de nog receptie de Hoflaankerk, voor een – ieder toegankelijk die de ‘dames van Amesz’ een warm hart toedroeg. De kerk liep helemaal vol. Mensen zeiden trots te zijn op hún boekhandel Amesz.

www.amesz-boekhandel.nl

amesz02

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]