De Kunstroute Kralingen-Crooswijk organiseert een kunstlezing met de bekende Kralingse kunstenaar Olphaert den Otter. De lezing vindt op donderdag 15 juni plaats bij Deelen Art.

Olphaert den Otter (Poortugaal, 1955) was curatorvan Arte Concordia, een opzienbarende buitenexpositie van beeldende kunst in de Avenue Concordia die in september 2017 weer plaatsvindt. Hij genoot zijn opleiding aan de Willem de Kooning Academie (1976 – 1981).

Den Otter werkt met eitempera, vaak in grote series. Eén daarvan, de Stal- en Kluismorfologieserie met 127 werken, werd in 2008 getoond in Museum Boijmans Van Beuningen. Van tijd tot tijd maakt Den Otter wandtekeningen met pastel op lokatie (Malta Contemporary Art en de Ketelfactory, Schiedam) en animatiefilms. Werk van Den Otter is onder meer te vinden in Museum Boijmans van Beuningen en het Stedelijk Museum (Amsterdam). Eén van zijn werken werd onlangs besproken in het televisieprogramma Panorama Pijbes.

Naast zijn praktijk als beeldend kunstenaar is hij countertenor in het Retorisch Kwartet en verzorgt hij veelvuldig lezingen over cultuur-filosofische thema’s.

Tijd: Donderdag 15 juni, 20.00 uur
Plaats: Deelen Art, Admiraliteitskade 90-B
Toegang: Gratis

Laatste kans om in te schrijven voor de Kunstroute

Kunstenaars kunnen nog tot en met zondag 18 juni inschrijven voor de elfde Kunstroute Kralingen-Crooswijk in oktober. Wacht niet langer als je je werk wilt laten zien tijdens het grootste kunst- en cultuurevenement van Kralingen-Crooswijk!

Kijk voor informatie en inschrijven op kunstroutekralingencrooswijk.nl
Volg ons op facebook: facebook.com/kunstroutekc

(ingezonden mededeling Kunstroute Kralingen-Crooswijk / Dik Vuik)

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]