Op 8 oktober 2015 is het World Sight Day. In het kader hiervan kunt u van 5 t/m 14 oktober gratis de gezondheid van uw ogen laten controleren bij één van de 53 optiekzaken aangesloten bij het Optometristen Collectief Rijnmond. Mocht na de controle verder onderzoek door de oogarts noodzakelijk zijn, dan wordt u doorverwezen naar Het Oogziekenhuis Rotterdam.

World Sight Day is een jaarlijks terugkerende dag die georganiseerd wordt door VISION 2020. Zij zetten zich in om vermijdbare blind- en slechtziendheid wereldwijd uit te bannen voor het jaar 2020. VISION 2020 is een initiatief van o.a. de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Ook in Nederland zijn nog 200.000 mensen onnodig blind of slechtziend. De belangrijkste oorzaken hiervan zijn staar en maculadegeneratie. Door de gezondheid van uw ogen te laten controleren kunnen deze en andere oogafwijkingen en oogaandoeningen op tijd worden ontdekt en behandeld.

In de week van 5 t/m 10 oktober onderzoeken de optometristen van het Optometristen Collectief Rijnmond gratis de gezondheid van uw ogen. Zeker wanneer u klachten heeft met kijken, een verandering bemerkt heeft in het kijken of wanneer er oogaandoeningen in de familie voorkomen, wordt u aangeraden om uw ogen te laten controleren bij één van de aangesloten optiekzaken.

Met deze gratis screening willen de optometristen en Het Oogziekenhuis Rotterdam meer bewustzijn creëren met betrekking tot de oorzaken van slechtziendheid en de mogelijkheden om door vroegtijdige opsporing van oogaandoeningen slechtziendheid of blindheid te voorkomen. Slechtziendheid wordt door ouderen vaak als onvermijdelijk beschouwd, maar veelal voldoet een eenvoudige behandeling of het aanmeten van een bril al om het gezichtsvermogen te verbeteren.

Optometristen bij u in de buurt:
Bij u in de buurt kunt u, na het maken van een afspraak, voor het gratis onderzoek terecht bij

 

brillemans logoLusthofstraat 29 B – Rotterdam-Kralingen
tel. 010-4141722 – www.brillemans.nl

 


 

bastiaans optiek logoOudedijk 141-143
Rotterdam-Kralingen
tel. 010-4122327
www.bastiaansoptiek.nl


 

oogziekenhuis logo