Rotterdam-Kralingen – Twee mooie concerten zijn er in de Lambertuskerk in september. Op 11 september vanaf 14:00 uur toelichting, orgelconcert én bezichtiging van het Maarschalkerweerdorgel. Op 24 september om 20:00 uur een feestelijk concert, want organist Eric Koevoets en sopraan Jenny Haisma vieren dan hun 25-jarig duoschap. Wat heeft dat voor mooie muziek opgeleverd? Beide concerten zijn gratis toegankelijk met een collecte na afloop (richtbedrag € 10,– p.p.)

De geheimen van het Maarschalkerweerdorgel
Op 11 september, Open Monumentendag,  is niet alleen de Lambertuskerk, maar ook het Maarschalkerweerdorgel uit 1900 te bezichtigen. Voorafgaand is er uitleg hoe dit orgel van heel verfijnd tot indrukwekkend kan klinken met daarna een zeer gevarieerd concert door Eric Koevoets. Daarna ontvangt hij belangstellenden boven op de koorzolder bij de speeltafel.

Een dubbele verjaardag!
Op zijn verjaardag viert organist-titulair van de Lambertuskerk Eric Koevoets, dat hij alweer 25 jaar samenwerkt met Jenny Haisma. En dit heeft prachtige muziek opgeleverd, niet alleen qua uitvoering, maar ook vanuit compositorisch oogpunt. Zo schreef Koevoets ‘And I saw a new heaven’, een ontroerend werk, waarmee het concert wordt afgesloten. Verder zijn stukken te horen van Purcell, Bach, Andriessen en Franse meesters uit de romantiek.

Waar en wanneer?
Op zaterdag 11 september start ‘De geheimen van het Maarschalkerweerdorgel’ in de H.-Lambertuskerk, Oostzeedijk Beneden 1-3 te Rotterdam-Kralingen om 14:00 uur met de toelichting. Om 14:30 uur is het concert en vanaf 15:15 uur de bezichtiging. Aanmelden vooraf via venster-op-muziek-lambertus.com  of bij binnenkomst.

Het concert op vrijdag 24 september begint om 20:00 uur. De deuren openen een half uur voor aanvangstijd. De beste parkeermogelijkheid (vrij parkeren) is bij ‘Trompenburg Tuinen & Arboretum’/ ‘Excelsior’ aan de Honingerdijk, 7 minuten lopen van de kerk verwijderd.

Openbaar vervoer: tram 21 en 24 (halte Avenue Concordia) – metro (halte Voorschoterlaan). Zie ook venster-op-muziek-lambertus.com en rotterdamorgelstad.nl.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.