Wereldruiterspelen in verschiet

Op 20 mei sloot de inschrijving voor de internationale springruiters voor het 66ste CHIO Rotterdam. De volledige top 10 van de Longines World Ranking (Scott Brash, Ben Maher, Ludger Beerbaum, Marcus Ehning, Kent Farrington, Patrice Delaveau, Daniel Deusser, Kevin Staut, Beezie Madden and Steve Guerdat) heeft zich aangemeld voor het CHIO Rotterdam.

Het lijkt erop dat maar liefst 25 van de top 30 van dezelfde we reld ranglijst verschijnen in de Rotterdampiste. Duitsland, Frankrijk, Ierland en Zwitserland met zeer sterke deelnemers omdat ze net als Nederland gaan proberen kwalificatiepunten voor de finale van de FEI Furusiyya Nations Cup te pakken.

Groot-Brittannië dat ook deelneemt aan de Furusiyya Nations Cup zal met zwaargewichten als Scott Brash en Ben Maher zeker proberen om te voorkomen dat Nederland, Duitsland, Frankrijk, Ierland en Zwitserland veel punten pakken. Hetzelfde geldt voor de andere teams die in Rotterdam niet voor punten strijden. Deelnemers als Beezie, Madden en McLain Ward voor de Verenigde Staten en Doda Miranda Neto en Rodrigo Pessoa zijn zeker in staat om het de puntenjagers in de Furusiyya FEI Nations Cup behoorlijk lastig maken.

Observatiewedstrijd
Er staan 18 Nederlandse springruiters op de internationale inschrijflijst voor het CHIO Rotterdam, inclusief de hoogst genoteerde Nederlanders in de Longines Ranking Maikel van der Vleuten en Gerco Schröder. Daarvan mogen er maximaal 15 deelnemen aan de internationale rubrieken. “De data van het CHIO Rotterdam vallen dit jaar erg gunstig,” zegt Yves Houtackers, directeur sportief springen van het CHIO Rotterdam. “Alle teams willen in de eerste helft van de Furusiyya FEI Nations Cup competitie zoveel mogelijk punten pakken om zich in de tweede helft te concentreren op de Wereldruiterspelen. Daarbij gebruiken veel bondscoaches Rotterdam als observatiewedstrijd voor hun teamsamenstelling voor diezelfde Wereldkampioenschappen.”

Wereldruiterspelen
De Wereldruiterspelen (WEG, World Equestrian Games) vinden dit jaar plaats van 23 augustus tot en met 7 september in Frankrijk. De Wereldruiterspelen worden om de vier jaar gehouden en zijn de wereldkampioenschappen voor: dressuur, eventing, springen, para-dressuur, endurance, voltige, reining en mennen (vierspannen). Nederland vaardigt in alle de disciplines ruiters en teams af. Dit jaar zijn horse-ball en polo als demonstratiesporten toegevoegd aan de Wereldruiterspelen.

Over het CHIO Rotterdam Het CHIO Rotterdam is het enige Nederlandse hippische topsport evenement dat zich met vijf sterren kan scharen bij de internationale topevenementen in de paardensport. Van 18 tot en met 22 juni 2014 vindt het evenement plaats in de feeërieke omgeving van het Rotterdamse Kralingse Bos. Naast een gevarieerd hippisch programma met spring- en dressuursport op internationaal topniveau, biedt het CHIO een aantrekkelijk programma van hippische showprogramma’s, culinaire verrassingen, talrijke kwaliteitsstandhouders en muzikaal entertainment in het befaamde Stroodorp. Steeds meer internationale bedrijven en merken zetten het CHIO Rotterdam in voor de communicatie met hun klanten en relaties. Rabobank Rotterdam is hoofdsponsor van het CHIO Rotterdam. CHIO Rotterdam, Kralingseweg 120, 3062 CG Rotterdam, tel. 010 – 4528900 , www.chio.nl Facebook: facebook.com/CHIORotterdam

CHIO BANNER 2