In Kralingen werd de afgelopen week nog flink nagenoten van de promotie van Excelsior naar de Eredivisie. Dankzij de 2-2 in Waalwijk tegen RKC promoveerde Excelsior na twee seizoenen afwezigheid weer naar het hoogste niveau van het Nederlandse betaalde voetbal. De verkoop van seizoenskaarten is inmiddels goed op gang gekomen. In de eerste week werden al zo’n 300 jaarkaarten verkocht.

Het sportieve succes zorgt voor flink wat media-aandacht voor Excelsior. Overal kreeg de promotie van Excelsior naar de Eredivisie aandacht. Op Twitter feliciteerde onder meer ambassadeur Robin van Persie zijn oude club met het succes, terwijl op Woudestein verschillende bloemstukken en taarten werden bezorgd. Inmiddels zijn ook de speciale promotieshirts weer leverbaar. Deze rode t-shirts met ‘Promotie 2013-2014’ op de voorzijde, laten op de rug de tekst ‘Was jij erbij op 18 mei?’ zien, verwijzend naar de datum waarop Excelsior de stap naar de Eredivisie maakte. Deze shirts kosten een tientje en zijn te koop via de administratie van Excelsior.

Seizoenskaart
Daags na de promotie ging de verkoop van seizoenskaarten van start en zoals verwacht was er meteen veel belangstelling. In de eerste week hebben al ruim 300 supporters hun jaarkaart verlengd en/of aangevraagd. Supporters die een seizoenskaart willen kopen, kunnen deze kaart snel en gemakkelijk via internet aanvragen via www.excelsiortickets.nl. Meer informatie en alle tarieven zijn te vinden via onze website: www.sbvexcelsior.nl/seizoenkaarten

Feestelijke eerste training
Met een groot voetbaltoernooi voor leden van Kidsclub De Woudies en een Braziliaans feest van de Excelsior Business Club werd afgelopen week definitief een streep gezet onder dit voor Excelsior succesvol verlopen seizoen. De selectiespelers genieten momenteel van hun vakantie. Op zaterdag 28 juni zullen zij voor het eerst weer op het veld staan. Dan begint de voorbereiding op het seizoen 2014-2015. Deze eerste training wordt feestelijk aangekleed en er zullen deze dag allerlei activiteiten zijn. Meer informatie hierover volgt zo spoedig mogelijk via de website van Excelsior.

Ook Burgemeester Aboutaleb kwam vorige week zondag een kijkje nemen bij het promotiefeest van Excelsior.Foto SBV Excelsior

Ook Burgemeester Aboutaleb kwam vorige week zondag een kijkje nemen bij het promotiefeest van Excelsior.Foto SBV Excelsior

Oefenwedstrijden
De eerste oefenwedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 5 juli, dan speelt Excelsior tegen Be Fair. In de voorbereiding treffen de Kralingers verder onder meer Go Ahead Eagles, NAC Breda en Telstar.

In Stadion Woudestein wordt de komende weken een nieuw kunstgrasveld aangelegd. De huidige grasmat is verkocht aan voetbalvereniging KGB uit Bovenkarspel. Nadat de oude grasmat is verwijderd, wordt een nieuw kunstgrasveld geplaatst door het gerenommeerde bedrijf Greenfields. ,,Met de nieuwe kunstgrasmat maken we kwalitatief een flinke stap voorwaarts. Dit veld is het nieuwste van het nieuwste en voldoet aan de hoogste eisen”, aldus algemeen directeur Ferry de Haan van Excelsior. Voor het laatste Excelsior nieuws kunt u terecht op www.sbvexcelsior.nl.

excelsior-logo

Website: www.sbvexcelsior.nl
Adres: Stadion Woudestein
Honingerdijk 110