Harp, viool en orgel

Op zondag 18 oktober is het jaarlijkse concert van Venster op muziek in de Lambertus voor aankomend talent.

Deze keer wordt het podium gegeven aan Sarah Draus (Duitsland) op harp en Isabel Gállego Lanau, (Spanje), op viool. Zij spelen romantische werken van Camille Saint-Saëns, Louis Spohr en Jean Cras. Eric Koevoets speelt ter afwisseling enkele korte, romantische orgelwerken.

Sarah Draus
Sarah Draus (1982) begon op haar zesde met musiceren. De harp bespeelt zij vanaf haar twaalfde en ze won diverse prijzen. Ze heeft gestudeerd bij meerdere docenten in Duitsland, haalde intussen haar PhD voor de studie economie en vervolgens haar Bachelor voor harp aan het conservatorium in Napels. Sinds een jaar woont zij in Rotterdam en doet ze haar Masterstudie bij Saskia Kingma van Codarts Rotterdam. Ze is tevens werkzaam als assistent-professor op de Erasmusuniversiteit.

Isabel Gállego Lanau
Isabel Gállego Lanau (1989) studeert aan Codarts Rotterdam bij Gordan Nikolic en Goran Gribajcevic na haar Bachelor gehaald te hebben bij het conservatorium in Zaragoza. Ook zij heeft meerdere prijzen gewonnen en heeft onder meer gespeeld bij het Nationaal Jeugdorkest. Ook maakte zij deel uit van het Contemporary Ensemble onder leiding van Nacho de Paz. Sarah en Isabel hebben elkaar bij Codarts ontmoet en treden nu regelmatig als duo op.

Waar en wanneer?
Het concert op zondag 18 oktober begint om 15.15 uur. De toegang is vrij; collecte na afloop. De Sint Lambertuskerk, Oostzeedijk Beneden 1-3 te Rotterdam- Kralingen, is open vanaf 14.45 uur. De beste parkeermogelijkheid (vrij parkeren) is bij Trompenburg – Tuinen & Arboretum / Excelsior aan de Honingerdijk, 7 minuten lopen van de kerk verwijderd. Openbaar vervoer: tram 21 en 24 (halte Avenue Concordia) – metro (halte Voorschoterlaan). Zie ook www.lambertuskerk-rotterdam.nl, en www.rotterdamorgelstad.nl.

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)