Rotterdam – De twee verdachten die in februari in Roemenië werden gearresteerd voor de gewelddadige beroving op de 63-jarige Patty Kengthanyakarn, zijn vrijdag in Nederland in bewaring gesteld. De 34-jarige man en de 29-jarige vrouw werden deze week door Roemenië uitgeleverd aan Nederland.

Beroving
Mevrouw Kengthanyakarn ging woensdagmiddag 15 oktober 2014 naar de Albert Heijn aan de Vlietlaan om boodschappen te doen. Daar spraken de inzittenden van een zwarte Volvo S40 met een Duits kenteken, het slachtoffer op straat aan. Terwijl de vrouw zich behulpzaam naar de auto boog, pakte één van de vier inzittenden de gouden ketting met Boeddha-hanger die om haar hals hing. De auto reed vervolgens met hoge snelheid weg, waardoor het slachtoffer werd meegesleurd. Het slachtoffer liep ernstig hersenletsel op en tot op de dag van vandaag ondervindt zij de gevolgen van deze gewelddadige beroving.

Onderzoek
De politie startte direct een uitgebreid opsporingsonderzoek en deed diverse getuigenoproepen via (social) media, stoepborden en flyeracties. Ook het programma Opsporing Verzocht besteedde aandacht aan de beroving.

Uitgebreid recherchewerk leidde tot de identiteit van de vier verdachten. Omdat werd vermoed dat zij Nederland hadden verlaten en een zwervend bestaan in Europa leidden, werden zij internationaal gesignaleerd.

Internationale samenwerking
Het rechercheteam zocht de samenwerking met de politie in Roemenie, op zoek naar de verblijfplaats van de verdachten. Eind februari werd de verblijfplaats van twee van hen door de politie in Roemenie achterhaald en konden zij worden aangehouden. Naar de verblijfplaats van de twee andere verdachten wordt een nader onderzoek verricht.

Politie.nl