Denksportcentrum Rotterdam organiseerde van 21 augustus tot en met 29 augustus de Erasmus Bridge- en Schaakweek. Het programma bevatte activiteiten voor beginners, clubspelers en wedstrijdspelers en was extra feestelijk ter gelegenheid van de nieuwe locatie waarnaar het Denksportcentrum recent is verhuisd: de Grandstand CHIO Kralingen. Het was het eerste grote toernooi in Nederland sinds 2 jaar.

Anneke van der Meer, voorzitter Stichting Denksportcentrum Rotterdam: “In coronatijd zijn wij met bridgewedstrijden doorgegaan op internet. Dat voelt toch een beetje als surrogaat, want het plezier aan tafel is minstens zo belangrijk als het spel. Sinds juni spelen we op kleine schaal weer live. We zijn blij nu ook weer live toernooien te kunnen organiseren.”

Berry Westra en Jan Timman
Het Denksportcentrum haalde ook toppers voor de Erasmus Bridge- en Schaakweek naar Rotterdam. Berry Westra, voormalig wereldkampioen en bekend bridgeauteur, gaf op zaterdag 21 augustus een clinic voor beginnende bridgers. Schakers konden hun krachten meten met Jan Timman die op woensdagavond 25 augustus een simultaan wedstrijd speelde tegen 30 tegenstanders.

Timman verloor geen enkele partij en moest slechts 4 remises toestaan. Desgevraagd verklaarde hij sinds maart 2020 niet meer aan het wedstrijdbord te hebben gezeten. Wegens corona werden er geen handen geschud. Het totale programma van de Erasmus Bridge- en Schaakweek bestond uit 14 toernooien, voor jong en oud.

Anneke van der Meer: “Denksport heeft jong en oud veel te bieden. Uitdaging, mentale fitness en plezier. De ene speler is fanatieker dan de ander, maar de gemeenschappelijke factor is dat passie voor het spel en plezier samengaan. Het brengt mensen samen, jong en oud en stadsgenoten met verschillende achtergronden. Wij zetten ons in om de denksport in Rotterdam en de regio een goede toekomst te geven.”

Denksportcentrum Rotterdam
Denksportcentrum Rotterdam huisvest 5 bridgeverenigingen, biedt bridgecursussen aan en organiseert denksportactiviteiten waarvoor je geen lid hoeft te zijn. De locatie is speciaal ingericht en toegerust voor denksporten. Denksportcentrum Rotterdam wil de ontmoetingsplek in Rotterdam zijn voor mensen met een passie voor denksport en -spel.

Denksportcentrum Rotterdam, Grandstand CHIO Kralingen, Kralingseweg 120, 3062 CG Rotterdam-Kralingen. Zie: DenksportcentrumRotterdam.nl

Denksportcentrum Rotterdam liet het verslag van de Erasmus Bridge- en Schaakweek plaatsen op hun website: denksportcentrumrotterdam.nl/dagboek-erasmus-bridge-en-schaakweek-2021


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.