Foto: Winish Chedi

Daar waar de Prinses Julianalaan uitkomt op de Kralingse Plaslaan, is op initiatief van omwonenden het kunstwerk ‘space bulbs’ geplaatst. Het daarbij horende feestje vond plaats op donderdag 26 augustus en Winish Chedi maakte de foto’s. Het gaat om een zgn. bewonersinitiatief om plein aan te kleden, met meer groen en een betere afwatering én men wenst meer gezelligheid.

Er werd bewust gekozen voor een weesbeeld. ‘Er is al zoveel, waarom iets nieuws produceren?’ De omwonenden doen het onderhoud.

Het BKOR (Beeldende Kunst & Openbare Ruimte berichtte de bewoners het volgende:

‘We hebben wel het kunstwerk Spacebulbs van de Rotterdamse beeldhouwer Leendert Janzee (1940-1972) in onze opslag. Dit is een bronsplastiek van ongeveer 150 cm hoog en stond op een schoolplein in Hoogvliet. Bij herinrichting van het plein wilde de school het werk niet meer. Voor terugplaatsing moet het werk gerestaureerd worden en mogelijk moet er een nieuwe sokkel onder. (…) Over de kunstenaar: Leendert Janzee studeerde in Rotterdam en Milaan. In 1964 exposeerde hij de abstracte ‘space bulbs’ in de Keukenhof, in een Wessel Couzijn-achtige stijl.’

 


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.