Er zijn straks zestig woningen beschikbaar, maar nu al hebben 750 geïnteresseerden zich aangemeld. De belangstelling om te wonen in de voormalige gevangenis aan de Noordsingel in Rotterdam is groot. De grote interesse heeft ook de ontwikkelaars van de Tuin van Noord verrast.

Vooral de belangstelling voor de Do-It-Yourself woningen is groot. Dit zijn woningen die casco worden opgeleverd; alleen de de nieuwe kozijnen, deuren en ramen in de buitengevel worden opgeleverd. De rest moet de koper zelf doen, zoals de plaatsing van keuken, sanitair en wanden.

Er zijn nu zeven woningtypen ontwikkeld, in oktober start de verkoop. Waarschijnlijk vindt er loting plaats gezien de enorme belangstelling.

Nog een keer te zien
Voordat de bouw start kan nog een keer de oorspronkelijke gevangenis Noordsingel worden bezocht. Op het In-de-bak-festival op 27 september mogen bezoekers vrij rondlopen, er mag worden gedanst en muziek worden gemaakt.

De kapel en de luchtplaatsen wordt aangekleed door verschillende culturele, kunst, muziek en theatergroepen. Op de Facebook-pagina van het festival hebben al bijna tienduizend mensen laten weten het festival te gaan bezoeken.

Via: RTV Rijnmond | Afbeelding FaceMePLS (bewerkt door redactie)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.