NK G-tennis groot feest voor G-tennissers T.V. Alexanderstad

jul 09, 19 NK G-tennis groot feest voor G-tennissers T.V. Alexanderstad

Afgelopen weekend vonden op de banen van Tulip Tennis Center in Hilversum de Nationale Kampioenschapen G-tennis plaats. Ruim 160 G-tennissers uit het hele land kwamen in actie om samen hun wedstrijden te spelen. Ook de G-tennissers van T.V. Alexanderstad uit Rotterdam waren aanwezig op het leukste tennisfeest van het jaar.

Tijdens de officiële opening door KNLTB-voorzitter Roger Davids en de Hilversumse wethouder sport Floris Voorink werd een start gegeven aan de ruim 300 wedstrijden. Om een eerlijke strijd mogelijk te maken is tijdens de NK G-tennis gebruik gemaakt van een indeling op basis van individuele vaardigheden die verband houden met de (verstandelijke) beperking en het sociaal-emotionele gedrag. Bij enkele onderdelen speelden de G-tennissers samen met een dubbelpartner (buddy) die zelf geen punten mocht maken en de bal in het spel moest houden.

Naast het spelen van wedstrijden was er ook de gelegenheid om mee te doen aan clinics en konden de G-tennissers mascotte King of Court uitdagen voor een potje tennis. De NK G-tennis vinden om de twee jaar plaats en werden dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd op initiatief van de KNLTB. Aan de NK G-tennis mogen alle G-tennissers van elk niveau deelnemen. Het eerstvolgende grote evenement waar de G-tennissers zich op voor kunnen maken, zijn de Nationale Spelen van Special Olympics 2020 in Den Haag.

Het is de missie van de KNLTB om zo veel mogelijk mensen van alle leeftijden met of zonder beperkingen, te laten tennissen. En nog belangrijker: ervoor te zorgen dat ze dat blijven doen. G-tennis sluit hier op aan doordat het met name bestemd is voor spelers die ten gevolge van hun beperking te veel belemmeringen ondervinden om mee te doen aan reguliere tennisactiviteiten op een vereniging. De KNLTB onderschrijft de slogan ‘wat normaal kan, moet normaal gaan’ en ‘wat speciaal moet, moet speciaal’. Hiermee wordt bedoeld dat G-tennissers, indien mogelijk, in het reguliere tennisleven mee kunnen draaien. G-tennissers voor wie dit niet mogelijk is, krijgen een speciaal aanbod. Dit aanbod bestaat uit aparte tennisactiviteiten en –evenementen. Bij G-tennis staat het plezier en enthousiasme voorop.

Zie ook: www.tennisstadionrotterdam.com/gehandicaptentennisrlm.html#


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Abonneer op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws wekelijks

Uw gegevens zijn beveiligd en u kunt zich altijd uitschrijven door onderaan de nieuwsbrief op "Uitschrijven" te klikken. Uw gegevens worden dan direct verwijderd. Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.

Facebook

1 reactie

  1. Marie-José van den Oever /

    Sinds 22 mei zijn we geïntegreerd met onze tennissers in de tennis vereniging Victoria. Ik krijg De Ster niet meer bezorgt in Ommoord, wil deze graag digitaal ontvangen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *