Op zondag 21 augustus geeft historicus Dik Vuik een lezing in Galerie Kralingen over Kralingeroord, een buurtschap dat tot in de jaren zestig langs de Nieuwe Maas was te vinden. In Galerie Kralingen is tot eind augustus ook de expositie ‘Kralingeroord in Beeld’ nog te zien. De lezing begint om 15.00 uur ’s middags.

De naam Kralingeroord kwam al in de 15e eeuw voor. Het was een buurtschap langs de Nesserdijk aan de Nieuwe Maas dat mogelijk al bestond nog voor er een dorp in het achterland van de polder ontstond. Dik Vuik vertelt zondag aan de hand van beeldmateriaal het verhaal over de oudste bronnen, de bebouwing die zich sinds de Middeleeuwen langs de dijk bevond en de ontwikkeling van dit ‘Kralingen aan de Maas’ tot de sloop in de jaren zestig.

Expositie
De expositie bestaat uit 28 kunstwerken van negen kunstenaars over de boerderij ‘Voorhoeve van Muyden’ aan het Toepad, die gesloopt gaat worden voor een uitbreiding van de Van Ghent kazerne. De kunstenaars zijn Willem Bijl, Hella de Boo, Vera Harmsen, Willem van Hest, Frans Jonker, Wouter Springer, Rosa Stalenhoef, Els van Teeffelen, Diet van Velzel en Jan Wagner.

De lezing in Galerie Kralingen begint zondag 21 augustus om 15.00 uur, inloop om 14.30 uur aan ’s-Lands Werf 121 (enkele minuten lopen vanaf de brug Willem Ruyslaan/Boerengat). Parkeren kan langs de kade. Zie voor meer informatie ook www.galeriekralingen.nl.

(ingezonden mededeling Dik Vuik)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.