Kralingers Frank van Domselaar en zijn partner Thoke Ravestein, beiden 25 jaar, hadden afgelopen dinsdag hun dochtertje Levina (2½ jaar) meegenomen naar Speeltuin Kralingen aan de Honingerdijk.

‘t Was prachtig weer en in de speeltuin krioelde het van de kinderen. Frank en Thoke doen mee als begeleiders, vrijwilligers aan het befaamde ‘Huttenbouwdorp’, typisch Kralings kinder-evenement, jarenlang op de ‘filterbakken’ in De Esch, dat de laatste jaren zijn ‘home’ heeft gevonden in Speeltuin Kralingen. Dit jaar van maandag 26 t/m vrijdag 30 augustus (de laatste vakantieweek) voor kinderen in Kralingen-Crooswijk, in de basisschoolleeftijden. Zij doen dit vrijwilligerswerk al jaren. Thoke maakt het Huttenbouwdorp al zo’n 20 jaar mee: ‘Ik was 4 jaar toen ik al meeging met mijn ouders. Die waren toen en zijn nog steeds vrijwilliger!’ Frank was eerst ‘materiaalman’ maar is nu begeleider. De omgang met kinderen komt de meeste mensen niet aanwaaien.

Tijdens het Huttenbouwdorp springen er zo’n 300(!) kinderen rond. Begrip en tact zijn belangrijk. Voor die 300 kinderen zijn zo’n 30 vrijwilligers nodig om iedereen en alles goed in de gaten te kunnen houden. Tot dusver hebben zich 20 vrijwilligers aangemeld. Daar zijn veel oudgedienden bij. Voelt u zich aangesproken? Ouders zijn natuurlijk ook van harte welkom!

Kralingers Frank van Domselaar en zijn partner Thoke Ravestein

Heeft u affiniteit met kinderen, bent u beschikbaar van 26 t/m 30 augustus en vindt u het leuk om van deze vakantieweek een echt feest te maken waar de kinderen nog lang aan terug kunnen denken? Neem dan contact op met Edmee Bartelse 06-22640541 of Leon Collignon 06-25210010.