Vanaf 1 januari 2018 doet Stichting Super-Actief mee aan het programma Samen Ouder van het Oranje Fonds, een project tegen eenzaamheid onder ouderen. Wij doen mee met het project Wijksteun in De Esch. Omdat wij mensen meer gezelligheid willen bieden en meer willen betrekken bij de activiteiten die voor hen leuk zijn. We willen dat mensen gelukkig zijn!

Bellen
We hebben opnieuw te maken met een lockdown. Het kan niet anders. Nu zijn Wijksteunvrienden nog  harder nodig. Bezoeken als Wijksteunvriend is nu lastig door de geldende maatregelen. Daarom roepen we nu op om elkaar te bellen, want ook telefonisch kan je een ander steunen, lachen met elkaar of serieuze zaken bespreken. Of om samen buiten te wandelen op afstand en met maximaal 2 personen tegelijk.

Bij Super-Actief gaan we door met contact houden met de ouderen. Daarom zijn we nu op zoek naar Wijksteunvrienden die de komende 5 weken wekelijks of tweewekelijks met 1 of meerdere ouderen willen bellen.

Meld u aan!
Voor dit jaar hebben we als doel het vinden van 20 Wijksteunvrienden en die hebben we gevonden, want naar aanleiding van het laatste krantenartikel hebben er weer 2 mensen gereageerd. Echt fijn om te merken dat het zo lukt. Dus, we twijfelen er nu niet aan dat er ook 6 mensen zullen reageren die de komende 5 weken in ieder geval willen bellen.

Wilt u een steentje bijdragen, vindt u telefoneren leuk en durft u met een onbekende per telefoon te praten? Neem dan contact met ons op. Na een telefonisch of online kennismakingsgesprek zullen wij u matchen met een oudere die het fijn vindt om gebeld te worden. Denk dan alstublieft ook aan het kerstweekend, dat bestaat dit jaar als het ware uit 3 zondagen. Zondag is veelal de dag dat ouderen zich nog meer alleen voelen. Mogen we uw aanmelding hiervoor ontvangen?

CONTACT: Stichting Super-Actief; Clara van Vliet, 06-54362001; Anita Kornman 06-11886979; website: super-actief.nl | facebook.com/SuperActief

Activiteiten
In verband met de lockdown zijn er op dit moment geen activiteiten, maar telefonisch gaat Super-Actief volop door. Doet u mee?


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.