De Rotterdamse band Half Way Station staat bekend om avontuurlijke livebezettingen en onconventionele instrumentatie. Vaak betrekken zij architectuur, film, dans en beeldende kunst in hun performances. Op zaterdag 16 april treedt Half Way Station live op te midden van de tentoonstelling Territorial Drift, tijdens de volgende editie van Brandstof.

Wie door het zuiden van de Verenigde Staten reist, komt de busstations van de Greyhound Line tegen. Het zijn tussenhaltes waar reizigers hun benen strekken of een sigaret opsteken. Toen muzikant Rikke Korswagen ‘Half Way Station’ in Jackson, Tennesee fotografeerde, besloot hij zijn band naar deze plek te vernoemen. Een band die op eigenzinnige wijze invloeden uit blues, folk, psychedelica en synthpop combineert. In het kader van de tentoonstelling Territorial Drift presenteert Half Way Station een exclusieve avond vol muziek, verhalen en spoken word. Live in Garage Rotterdam!

Half-Way-Station-BW-l

Territoral Drift
Doorgesneden mineralen, nagebootste littekens, de groentinten uit een bos. Territorial Drift legt verbindingen tussen plaats, herinnering en geschiedenis. Zes kunstenaars verkennen gebieden waar persoonlijke en politieke verhalen als aardlagen verscholen liggen. Zij delen een fascinatie voor het ontleden van veranderende landschappen: ruïnes, mijnen, het oerwoud. Wetenschap en verbeelding komen samen in hun werk. Reis mee van Afghanistan en Namibië tot het Pacifische eiland Tanna.

Brandstof
Vergeet benzine, diesel en elektriciteit. Wij zorgen voor nieuwe elementen waarmee je pas echt vooruit komt!
Zaterdag 16 april, 20.00 uur
Toegang: € 4,50 (geen voorverkoop, reserveren kan via info@garagerotterdam.nl)

www.garagerotterdam.nl
Garage Rotterdam
Goudsewagenstraat 27
3011 RH Rotterdam