Kom op 1 april van 16.00 tot 17.00 uur naar de opening van de RoZoVo selectie!

De afgelopen periode heeft Cultuur Concreet in samenwerking met ROTTOP een aantal bijeenkomsten georganiseerd onder de noemer RoZoVo. Alle Rotterdammers werden uitgenodigd om tijdens deze bijeenkomsten foto’s, filmpjes, dia’s en video’s over het culturele verleden van de stad mee te nemen. Er is veel materiaal opgehaald, er zijn bijzondere verhalen gedeeld en veel interessante gasten hebben naast Oma Greet op de stoel gezeten.

Een selectie van het opgehaalde materiaal wordt in de maand april vertoond op een scherm in de Centrale Bibliotheek. Op 1 april vindt hiervan de opening plaats. Met onder andere Oma Greet, van Havenloods Live, als gastvrouw. Theo Kemperman, directeur Bibliotheek Rotterdam, en Marjan van Gerwen, directeur Cultuur Concreet trappen officieel af. Tevens zijn bijzondere vondsten, zoals foto’s van het Lumière theater en het Schouwburgplein te zien en er is een toelichting op de tentoonstelling “Wederopbouw, een kansrijke erfenis”.

De presentatie van het materiaal wordt gecombineerd met de tentoonstelling “Wederopbouw, een kansrijke erfenis” van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Kijk hier voor meer informatie. Kun je niet bij de opening zijn, maar ben je wel benieuwd naar het beeldmateriaal? De selectie is van 1 tot en met 30 april te zien in de Centrale Bibliotheek op de 4e verdieping, Hoogstraat 10.

RoZoVo is onderdeel van de manifestatie Rotterdam Viert de Stad! www.rotterdamviertdestad.nl.
Kijk voor meer informatie op cultuurscouts.com/rozovo

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]