• Concert Ernst Daniël Smid en Arjan Breukhoven in Hoflaankerk

Op zaterdag 9 november, aanvang 20.00 uur, organiseert Lelie Zorggroep, locaties De Burcht en Pniël, een bijzonder concert dat zal worden gehouden in de Hoflaankerk, Oudedijk 1 in Rotterdam-Kralingen. Tijdens dit concert treden de bekendste bariton van Nederland Ernst Daniël Smid en de bekende pianist/organist Arjan Breukhoven op. Beide musici nemen het publiek, op hun eigen unieke wijze, mee langs vele muziekstijlen. Van klassiek via Gershwin, Mozart en Robert Stolz naar de populaire muziek bekend van de musicals van Andrew Lloyd Webber. Een topconcert op een prachtige locatie!

De in Enschede geboren bariton startte zijn carrière in de grote Europese operatheaters. Hij zong van Amsterdam tot New York (Carnegie Hall) en putte uit eigen ervaring toen hij het televisieprogramma ‘Una Voce Particolare’ ontwierp als ode aan de inzet van de liefhebbers van goede klassieke vocale muziek, waarna ook andere gewaardeerde tv- en radioprogramma’s verschenen. Zijn ontdekkingen leverden grandioze televisie op en zijn ontdekte talenten schitteren in menig operahuis.

Ambassadeur
De burgemeester van Bussum vertelde tijdens de uitreiking van zijn Koninklijke onderscheiding: ‘U bent in Nederland een bekend en gerenommeerd musicus die het gepresteerd heeft om velen te interesseren en te inspireren voor de klassieke muziek in al haar facetten’. Ernst Daniël Smid geldt als ambassadeur van de vocale klassieke muziek in Nederland. Maar de ambassadeur kan er zelf ook wat van. Zijn prachtige timbre, zijn passie en sublieme contact met zijn luisteraars maken hem een unieke persoonlijkheid op de landelijke podia. Toegankelijkheid, passie en gedrevenheid zijn dus synoniemen voor de naam Ernst Daniël Smid.

Sint Pieter
De Rotterdamse musicus Arjan Breukhoven verleent jaarlijks zijn medewerking aan zo’n 500 concerten en diensten als pianist, organist, solistisch of als begeleider van solisten en koren, en als dirigent in eigen land en in vele andere landen binnen Europa, Rusland en in Australië. Zo bespeelde Arjan wellicht als eerste Nederlandse organist in 2012 het hoofdorgel van de Vaticaanse Sint Pieter, in de beroemdste kerk ter wereld. Als pianist en als organist heeft hij een eigen, zeer veelzijdige stijl van improviseren ontwikkeld zowel in de klassieke als in de lichte trend en hij begeleidt vele nationale en internationale artiesten.

Bovendien is Arjan Breukhoven dirigent van een drietal zeer grote koorverenigingen. Regelmatig werkt hij mee aan radio- en televisieopnamen voor binnen- en buitenlandse omroepen. Ook heeft Arjan Breukhoven aan zo’n 150 DVD- en CDproducties meegewerkt. De laatste drie maanden verschenen 4 verschillende nieuwe CD’s en stelde hij het eerste muzikale kookboek van Nederland samen. Een kookboek waaraan ook Ernst Daniël Smid meewerkte. Beide musici werken regelmatig samen op de Nederlandse concertpodia.

Kaarten
Het concert zal om 20.00 uur beginnen. Kaarten à € 12,50 kunnen telefonisch worden besteld via 010- 4558331 of per e-mail concert@leliezorggroep.nl

in-concert02