Lois van Thiel, bierkenner en bierverkoper aan de Vlietlaan in Rotterdam-Kralingen, belde De Ster. Er was hem zo iets bijzonders gebeurd, hij moest het meteen kwijt. Wat was het geval?

Onlangs trad Maarten van Rooijen bij hem binnen. Maarten is vertegenwoordiger van de kleine, Amsterdamse brouwerij De 7 Deugden. Natuurlijk mocht Maarten 12 verschillende flesjes speciaalbier bij hem achterlaten. Lois zou die wel proeven en laten weten wat hij ervan vond. Lois was aangedaan door de mededeling van de vertegenwoordiger dat hij autisme had en dat in de Amsterdamse brouwerij het merendeel van de werknemers een beperking had, ja dat het zelfs de opzet was van de brouwerij. Nadat de man van De 7 Deugden weer was vertrokken, proefde Lois die avond de achtergelaten biertjes. Dat doet hij altijd samen met zijn lieve vriendin Hanneke, voor de ‘second opinion’. Beiden waren volledig verrast door, zo niet ondersteboven van de kwaliteit van een aantal van de biertjes. Lois: “Maarten zou me bellen maar ik was hem voor. Ik belde hèm, om te zeggen  dat hij meer dan prima bieren had en dat ik die graag in mijn assortiment wilde opnemen. Kleine brouwerijen zijn over het algemeen een moeilijk verhaal maar dit was iets anders”.

Kennismaken met Maarten van Rooijen van De 7 Deugden leek De Ster noodzakelijk en zo geschiedde, de vorige week, op maandag. Maarten van Rooijen nam de moeite naar Rotterdam-Kralingen te komen en ging samen met Lois van Thiel op de foto. Die was wéér aangedaan. Maarten: “Onze bieren zijn goed te combineren met maaltijden”.  Helemaal onbekend in Rotterdam is Maarten niet, want zit in de begeleiding (video) van Heren I van Hockey Club Rotterdam.

De 7 Deugden is gestart in 2010 en maakt 16 soorten speciaalbier. Dankzij de ‘katholieke  opvoeding’ van oprichter Garmt Haakma kreeg de brouwerij haar naam. Zie: de7deugden.nl. Inmiddels is de brouwerij verhuisd om ‘op te schalen’. Thans wordt er maandelijks 40.000 liter bier gebrouwen.

Lois van Thiel is verkocht en misschien u ook? Inmiddels is de eerste zending bieren van De 7 Deugden bij hem afgeleverd.

‘ Lois de Biergids ‘, bierspeciaalwinkel, Vlietlaan 18, Rotterdam (Kralingen),  Lois van Thiel, tel. 010-2420336.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.