Excelsior Rotterdam verloor afgelopen vrijdag voor het eerst dit seizoen. Ondanks dat kunnen de Rotterdammers terugkijken op een prima seizoenstart. Vooraf hadden immers weinig mensen gedacht dat Excelsior Rotterdam na drie speelronden al zes punten zou hebben. Aanstaande zaterdag spelen de Kralingers in de Kuip tegen Feyenoord.

Na overwinningen op FC Twente en FC Groningen moest Excelsior Rotterdam afgelopen vrijdag zijn meerdere erkennen in ADO Den Haag (1-2). Gek genoeg was de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag voetballend gezien de beste wedstrijd van Excelsior Rotterdam tot nu toe. ,,Deze nederlaag is onnodig en niet verdiend”, vond trainer Mitchell van der Gaag dan ook. ,,Ik kan mijn ploeg echt geen verwijt maken. We hebben prima gespeeld, gedomineerd en veel de bal gehad. Het enige is dat we in de zestien meter wat doortastender hadden moeten zijn. We hebben het maximale gegeven, maar uiteindelijk was het niet voldoende.”

De thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag begon goed met een snelle voorsprong door een treffer van Jurgen Mattheij. Foto: Jan den Breeje

De thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag begon goed met een snelle voorsprong door een treffer van Jurgen Mattheij. Foto: Jan den Breeje

Derby tegen Feyenoord
Komende zaterdag staat alweer de volgende wedstrijd op het programma en dat is een bijzondere. Dan gaat Excelsior Rotterdam de Van Brienenoordbrug over voor de stadsderby tegen Feyenoord. In de Kuip hoopt Excelsior Rotterdam de stadsgenoot de eerste verliespunten te bezorgen. Twee seizoenen terug was Excelsior Rotterdam daar dichtbij, toen leidde de ploeg halverwege de wedstrijd met 0-2. Helaas leidde een rode kaart voor Jurgen Mattheij kort na rust de uiteindelijke 3-2 nederlaag in.

Thuis tegen Heracles Almelo

De volgende thuiswedstrijd van Excelsior is op zaterdag 10 september. Om 20.45 uur wordt dan afgetrapt tegen Heracles Almelo met onder meer oud Excelsiorspelers Brandley Kuwas en Daryl van Mieghem. Naast de wedstrijd staat deze avond in het teken van de officiële opening van de nieuwe tribunes van Stadion Woudestein. Dit gebeurt op spectaculaire wijze. Daarnaast staat het hele voetbalweekend in het teken van 60 jaar Eredivisie. Daar wil je natuurlijk bij zijn! Bestel nu je tickets voor deze en andere wedstrijden via www.excelsiortickets.nl.

Excelsior Clinics
Nu de vakantie voorbij is, beginnen ook de Excelsior Clinics weer. Vanaf komende maandag kan de jeugd weer wekelijks terecht op de bekende locaties voor de gratis voetbalclinics, die worden gegeven door trainers van Excelsior4All. Wil je meedoen? Kom dan gezellig naar één van de locaties. Een overzicht is te vinden op de website: www.sbvexcelsior.nl, onder het kopje Excelsior4All, clinics.

excelsior-logoWebsite: www.sbvexcelsior.nl
Adres: Stadion Woudestein
Honingerdijk 110

 

 

 

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)