Zondagmiddag 10 februari werd de expositie van de ‘Kralingse’ beeldend kunstenaar én kunstdocent Djon Louis Seedorf in Eetcafé De Steek geopend door Hans Sibarani, directeur van het literair festival ‘Woordnacht’ (https://www.woordnacht.nl/). De expositie zal duren tot en met zondag 24 maart – in Eetcafé De Steek, Lusthofstraat 2-a, Rotterdam-Kralingen.

De expositie draagt de naam ‘Kick off!’ omdat de vorige curatoren Jan de Grauw en Ad Vermeer het stokje hebben overgedragen aan de voorzitter van de Kunstroute Kralingen-Crooswijk: Arjen Baas. Jan en Ad hebben ruim vijf jaar prachtige exposities georganiseerd in Eetcafé De Steek. Het is de bedoeling dat er om de zes weken een nieuwe expositie te zien zal zijn in De steek. Arjen baas wordt bij de organisatie daarvan bijgestaan door Monique Groeneweg.

Meer foto’s hier

Meer foto’s hier

Djon Louis Seedorf

Djon Louis Seedorf is niet alleen een opvallende verschijning maar bovenal een beeldend kunstenaar die met zijn prachtige werk verrast, je raakt en aan het denken zet. In zijn werken zie je een weerslag van dat wat hem bezighoudt: De verhouding tussen gekleurd en wit, man en vrouw, tussen christendom en islam, Oost en West, waarheid en leugen, macht en populisme. De westerse wereld bevindt zich in een identiteitscrisis; alles verschuift en verandert of staat op z’n minst ter discussie. Dit alles komt terug in zijn, met vaart geschilderde, actuele werk. Soms kleurrijk, soms ingetogen en altijd verrassend. Zijn krachtige werk zet je vaak eerst op het verkeerde been en is nooit eendimensionaal.

(bewerkte, ingezonden mededeling)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.