Limopong spelen bij Sanctus Laurentius

feb 14, 19 Limopong spelen bij Sanctus Laurentius

Ruim dertig pupillen van Stichting Bont (www.stichtingbont.nl) waren woensdagmiddag  13 februari te gast bij de studenten van studentenvereniging Sanctus Laurentius in de Infirmeriestraat in Rotterdam-Kralingen (www.laurentius.nl). Lid van ‘Laurentius’ Lisa Nije tipte De Ster. Zij is actief voor de Voormekaar Commissie. Stichting Voormekaar heeft als doel het helpen van minderbedeelden in de samenleving in Rotterdam e.o. Zie voor meer informatie de site van Sanctus Laurentius.

Naar zeggen van Lisa kwamen de pupillen van Bont aanvankelijk nogal bedeesd naar binnen maar de stemming sloeg al gauw om toen duidelijk werd dat hen heel veel leuks te wachten stond. Zeer enthousiast gingen zij aan het werk met het beschilderen van T-shirts die prompt werden aangetrokken. Het kolossale springkussen en de karaoke (‘Het is kusjesdag, kusjesdag,…’) bleken ook zeer in de smaak te vallen. Zo ook het prachtspel ‘limopong’. Zet twee tafels met de korte zijden tegen elkaar en plaats op de twee uiteinden een aantal bekers (6), die gevuld zijn met limonade. De twee spelers staan aan beide uiteinden en trachten een pingpongballetje in een van de bekers te werpen. Daarmee is de naam ‘limopong’ verklaard. Als een balletje in een beker landt, dient de beker te worden leeggedronken door degene die het balletje raak heeft gegooid. Wie het eerst, … enz. Het behoeft geen betoog dat, als de studenten het spelen, de bekers zijn gevuld met bier. Heet het spelletje dan ‘bierpong’? Een zeer geslaagde middag.

Meer foto’s hier

Meer foto’s hier


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Abonneer op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws wekelijks

Uw gegevens zijn beveiligd en u kunt zich altijd uitschrijven door onderaan de nieuwsbrief op "Uitschrijven" te klikken. Uw gegevens worden dan direct verwijderd. Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.

Facebook

1 reactie

  1. allerleukste is videoclip te maken en vloggen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *