Het Daniel Kwartet voerde op zaterdag 9 februari jl. het 3e concert uit van de serie ‘4 Beethoven!’ in Pro Rege, Oudedijk 113, Rotterdam (Kralingen). Het muzikale gezelschap voert daar alle 16 strijkkwartetten van Beethoven uit en bovendien de Grosse Fuge op. 133 (controversieel!) en het Strijkkwartet in F, de bewerking van de pianosonate op. 14-1.

4 Beethoven!

‘4 Beethoven!: in het seizoen 2018-2019 vier concerten met negen strijkkwartetten, in het seizoen daarna nog eens vier concerten met de resterende negen strijkkwartetten. Op 22 september werd het eerste concert gegeven, Strijkkwartetten nrs. 8 en 11 . Op het programma van 3 november: Strijkkwartetten nrs. 1 en 15. Op het programma van 9 februari: Strijkkwartetten 5 en 13. Op het programma van het eerstvolgende ‘4 Beethoven’ concert, op zaterdag 13 april: de Strijkkwartetten 9 en 16. Aanvang: 15.00 uur.

Meer foto’s hier

Meer foto’s hier

Bezetting

Het Daniel Kwartet: Quirine Scheffers – viool, Misha Furman – viool, Itamar Shimon – altviool en Joanna Pachucka – cello. Elisabeth Perry, 1e concertmeester van het Radio Filharmonisch Orkest, verving op 3 november Quirine Scheffers. Die moest verstek laten gaan omdat ze zwanger was. Inmiddels is bekend geworden dat Quirine Scheffers er weer bij zal zijn op zaterdag 13 april. Dan zullen de Strijkkwartetten nr. 9 en 16 worden uitgevoerd. Quirine is bevallen van een gezonde zoon. Elisabeth kreeg voor de aanvang van het concert een afscheidscadeautje van haar collega’s Misha Furman, Itamar Shimon en Joanna Pachucka. Dat moment is te zien op een van de foto’s. Die geven een indruk van hoe de muzikanten zich voorbereidden, kort voor de aanvang het concert  op 9 februari. Zie voor het volledige programma van Muzikc en toegangskaarten: www.muzikc.nl


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.