Van maandag 19 t/m zondag 25 augustus 2019 vinden in het Kralingse Bos de Longines FEI Europese Kampioenschappen Springen, Dressuur en Para-Dressuur plaats. Een week lang wordt er gestreden om de Europese titels op individueel en teamniveau. Nog nooit kwam er zo’n groot paardensportevenement naar Rotterdam. Het belooft een groots spektakel te worden. De opbouw van het evenement start maandag 15 juli en de afbouw is tot en met uiterlijk donderdag 5 september 2019. Er worden wederom in fases hekken in het bos geplaatst, zodat er zo lang mogelijk van het bos gebruik kan worden gemaakt. De eerste hekken worden op 29 juli geplaatst. Het evenemententerrein tussen de hekken is verboden te betreden.

Boulevard met uitzicht op de skyline van Rotterdam

Het bekende terrein van de Rotterdamsche Manège met de Grandstand, het Rotterdam Stadion, een stadion voor de Para-Dressuur en de directe omgeving zullen tijdens de EK’s hoofdzakelijk paardensport ademen. Voor de overige publieks- en hospitality voorzieningen zoals sponsorevents, talrijke stands op het gebied van lifestyle en het Stroodorp is gekeken naar een nieuwe locatie. Een locatie met allure en voldoende ruimte om alle partners, gasten, bezoekers en fans te kunnen ontvangen. De Boulevard aan de Plaszoom langs de Kralingse Plas wordt voor één jaar een EK-avenue met een schitterend uitzicht op de Rotterdamse skyline. Elke avond wordt tot 23.00 uur live muziek gespeeld op de EK-Boulevard. Hiervoor zijn ook losse tickets te koop.

Heel Rotterdam (en omstreken) doet mee

Met de komst van de Europese Kampioenschappen komt er naast een week topsport, een uitgebreid side-events programma naar Rotterdam. Enerzijds bestaat dat uit bestaande programma’s die verder worden uitgebreid (waaronder Werken als een Paard), anderzijds bestaat het uit nieuwe initiatieven, zoals activiteiten die verschillende doelgroepen aanzetten tot bewegen. Meer informatie over de side-events is te vinden op de website: www.rotterdam2019.com/side-events

Maatregelen

Om de veiligheid van wandelaars en fietsers te waarborgen wordt er vanaf de opbouw van het evenement een aantal maatregelen genomen. Zo worden de volgende gebieden afgesloten:

  • Tijdens de op- en afbouw van de Boulevard is het fiets- en looppad op de Plaszoom net na restaurant De Tuin tot aan het einde van de Boulevard afgesloten. Fietsers worden omgeleid via het Gazellelaantje. Wandelaars kunnen via het Fazantenlaantje naar de andere zijde wandelen.
  • Tijdens de EK’s is het fietspad Kortekade / Plaszoom vanaf de rotonde Fietsers worden omgeleid via het Gazellelaantje.
  • Looppaden in het Kralingsebos tussen Kralingseweg, Fazantenlaantje, Gazellelaantje en Mollenlaantje zijn afgesloten van dinsdag 29 juli 07.00 uur tot en met uiterlijk dinsdag 3 september 17.00 uur. Wandelaars die vanaf de rotonde de Plaszoom op lopen, kunnen vanaf de ingang van de EK Boulevard (ter hoogte van restaurant De Tuin) via het Fazantenlaantje een stukje verderop linksaf weer de Plaszoom op.
  • Vanwege de EK’s wordt de Kralingseweg afgesloten voor doorgaand verkeer van dinsdag 13 augustus 2019 19.00 uur tot en met dinsdag 27 augustus 2019 17.00 uur.
  • De Plaszoom zal vanaf maandag 5 augustus 7.00 uur tot en met vrijdag 30 augustus 19.00 uur afgesloten zijn voor niet geaccrediteerd verkeer. Tot en met donderdag 15 augustus wordt er voor de bezoekers van de bedrijven op de Plaszoom een alternatieve parkeerplaats ingericht, om de bereikbaarheid optimaal te houden, met een vol = vol principe.

Net zoals afgelopen jaar is er besloten alleen verkeersmaatregelen te treffen, welke strikt noodzakelijk zijn voor de verkeersveiligheid rondom het evenemententerrein. Alleen de Kralingseweg en de Plaszoom (zoals ook voorgaande jaren) worden afgesloten. Het evenement heeft geen invloed op het openbaar vervoer in uw wijk. Dit houdt in dat de gewone dienstregeling van toepassing blijft.

Bezoekers EK’s

Bezoekers van de EK’s worden gestimuleerd om met het Openbaar Vervoer te komen of direct verwezen naar de verschillende EK-parkeervoorzieningen. Vanuit de diverse parkeervoorzieningen rijden pendelbussen en shuttle services. Hiermee ontmoedigen wij het parkeren in de wijk zo veel mogelijk.

Meer weten over dit bijzondere evenement, de deelnemers, alle activiteiten rondom de EK’s of tickets kopen? Kijk dan op www.rotterdam2019.com.

(ingezonden mededeling Communications Longines FEI European Championships Rotterdam 2019)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.