Lunchconcert Symfonieorkest Rijnmond op zaterdag 17 november 2018

nov 05, 18 Lunchconcert Symfonieorkest Rijnmond op zaterdag 17 november 2018

Symfonieorkest Rijnmond geeft op zaterdag 17 november 2018 haar volgende gratis lunchconcert in de grote zaal van de Doelen te Rotterdam. De volgende composities zullen ten gehore worden gebracht:

Ouverture Die Fledermaus, J. Strauss
Dornröschen, E. Humperdinck

Dirigent: Cor van der Linden
In de ouverture van de operette “Die Fledermaus” stapelt Strauss met bijna schaamteloos plezier de ene muzikale vondst op de andere. Doornroosje wordt vervloekt bij haar geboorte, komt in een diepe slaap terecht en wordt tenslotte verlost. Dit sprookje is door Engelbert Humperdinck op pakkende wijze op muziek gezet en wordt tot nu toe in Nederland alleen door Symfonieorkest Rijnmond ten gehore gebracht.

Cor van der Linden werd in 1988 als 1e violist aangesteld in het Rotterdams Philharmonisch Orkest en sinds de oprichting van het orkest in 2007 heeft hij de artistieke leiding van SOR.

Het Symfonieorkest Rijnmond is een jong ambitieus orkest in de regio Rotterdam Rijnmond dat in 2007 is opgericht en sindsdien is uitgegroeid tot een volwaardig symfonieorkest, bestaande uit circa 65 gevorderde amateurs en beroepsmusici.

Zie voor verdere informatie onze website: www.symfonieorkestrijnmond.nl

Lunchconcert Symfonieorkest Rijnmond: zaterdag 17 november 2018
Aanvang concert: 12.45 uur.
Zaal open: 12.30 uur

Plaats: De Doelen, Schouwburgplein, Rotterdam
Gratis toegang

 

 

 

(Ingezonden mededeling)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Abonneer op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws wekelijks

Uw gegevens zijn beveiligd en u kunt zich altijd uitschrijven door onderaan de nieuwsbrief op "Uitschrijven" te klikken. Uw gegevens worden dan direct verwijderd. Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.

Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *