Roy Borghouts Fotografie

Ondanks dat de Russische marine haar bezoek met een marineschip en kapel gisteren afzegde, staat het volgens de directeur van de wereldhavendagen ‘woest aantrekkelijk programma’ als een huis. Sabine Bruijnincx “We hebben meer dan 200 verschillende programmaonderdelen in de aanbieding. Een flink deel van de excursies zit al vol en de weersverwachting is optimaal. Dit worden prachtige Wereldhavendagen.”

Vanzelfsprekend vindt Bruijnincx het jammer dat de Russen op het laatste moment afhaakten. “Zeker, want het zou toch wel een bijzonder bezoek zijn. Een Russisch marineschip zie je niet elke dag in Rotterdam.” Naar de reden voor het afzeggen moet de directeur gissen. “Daar hebben we geen opgaaf van reden voor gekregen.”

IngeWiedijk_142
foto Inge Wiedijk

Voor de marineliefhebbers valt er overigens nog genoeg te genieten op 6, 7 en 8 september. De Britse marine is aanwezig met mijnenjager HMS Brocklesby en de Koninklijke Marine pakt groots uit met Oceangoing Patrol Vessel Zr.Ms. Friesland, onderzeeboot Zr.Ms. Dolfijn en duikvaartuig Argus. Vanzelfsprekend is ook het Korps Mariniers erbij. Zij nemen twee landingsvaartuigen en een paar snelle FRISC onderscheppingsvaartuigen mee. Speciale eenheden van het Korps tonen hoe zij een gekaapt schip bevrijden van piraten en de nieuwe maritieme NH-90 helikopter laat het publiek zien waar zij toe in staat is.

Over de Wereldhavendagen
De Wereldhavendagen zijn het grootste maritieme evenement van Nederland. Honderdduizenden mensen grijpen jaarlijks de kans om een kijkje achter de schermen te krijgen van Europa’s grootste haven: Rotterdam. Het evenement wordt in 2013 voor de 36e keer georganiseerd en vindt plaats op 6, 7 en 8 september. Bezoekers van jong tot oud kunnen naast scheepsbezichtigingen, demonstraties op het water en presentaties van havenbedrijven, onder andere genieten van een uitgebreid cultureel programma. In 2012 trok het evenement meer dan 400.000 bezoekers.

www.wereldhavendagen.nl

Anne-Reitsma-Fotografie-9547
Anne Reitsma Fotografie