door Coby Jansen

De aanleg van de voetbalkooi aan de Speelmanstraat komt dichtbij. Recent heeft de deelgemeente besloten over de openingstijden van de kooi. Er is voor een middenweg gekozen tussen de voorkeur van de bewoners en dat wat de jongeren willen.

In de lente en zomer moet de kooi op maandag t/m donderdag om 21.00 uur sluiten en op vrijdag t/m zondag om 22.00 uur. In de herfst en winter gaat de boel op maandag t/m donderdag om 20.00 uur dicht en op vrijdag t/m zondag om 21.00 uur.

Evaluatie
Als de kooi enkele maanden in gebruik is worden de sluitingstijden van de kooi geëvalueerd. Dat kan aanleiding zijn voor verandering van de tijden. Een latere sluitingstijd is daarbij niet aan de orde. Verder is afgesproken dat voor het ruime gebied rond de kooi een leefbaarheidscommissie aan de slag gaat. Deze houdt de overlast in dit gebied in de gaten, bekijkt wie of week instantie hiertegen iets moet doen en beoordeelt wat de inzet oplevert. Zonodig moet er dan meer gebeuren.

Voetbalkooi Speelmanstraat

Naschrift redactie: Ontwerper Rokus van Dijk van Stadsontwikkeling Rotterdam was zo vriendelijk De Ster de ‘artist impression’ te sturen. Opmerkelijk is dat de voetbalkooi daarop niet erg duidelijk te zien is. Behoorlijk transparant dus. Zouden er straks ook transparante voetballers op spelen?