Catarina Aimée Dahms (Cata.Pirata)

Het programma van Motel Mozaïque’s nieuwe project Fabrique Mozaïque is nagenoeg rond. Fabrique Mozaïque start op zaterdag 7 september 2013 met een boottocht die voert naar het rauwe, industriële terrein van Verolme YVC Bolnes. De bezoekers krijgen hier een uitgebreide rondleiding met onderweg kleine optredens van onder meer Spinvis. Vervolgens start op dit bijzondere ‘festivalterrein’ langs de Nieuwe Maas een muziekprogramma met SKIP&DIE en diverse dj’s waaronder Tom Trago. Het is ook mogelijk om enkel aan de route deel te nemen of alleen het muziekprogramma te bezoeken.

Fabrique Mozaïque
Fabrique Mozaïque is een nieuwe spin-off van het Motel Mozaïque Festival. De eerste editie vindt plaats op 7 september, gelijktijdig met de Wereldhavendagen, en staat geheel in het teken van een bijzonder gebied in Rotterdam: Verolme YVC Bolnes. Een rauw, industrieel gebied waar nostalgie heerst en de toekomst zich nadrukkelijk aankondigt. Motel Mozaïque gebruikt het als decor voor én onderdeel van routes met kleine performances en muziekoptredens, onder meer van Spinvis. Na deze excursies speelt SKIP&DIE gevolgd door een dj-programma met Tom Trago, Kadir Pelit, Steven Pieters en Beatno.

Boottocht
Voor deelnemers van het complete programma of het muziekprogramma ligt op 7 september een boot te wachten bij Boompjes / Leuvehoofd aan de Nieuwe Maas. De boottocht voert onder de van Brienenoordbrug door naar het gebied van Verolme YVC Bolnes in Rotterdam-IJsselmonde. Voor de deelnemers van de routes staan bussen klaar bij de Veemstraat (tegenover het Drijvend Paviljoen).

Route i.s.m. Parfum de BoemBooem
Fabrique Mozaïque organiseert i.s.m. Parfum de BoemBoem excursies over dit interessante terrein waar bezoeken worden gebracht aan een aantal bedrijven en waar verhalen worden verteld. Over de geschiedenis, het heden én over de toekomst van deze Verolme Boulevard, die wordt ontwikkeld tot woongebied. Op dit moment is het gebied in een fase van transitie: van maritiem, industrieel gebied naar een woongebied. Presentaties worden gegeven door Verolme Boulevard B.V. En HM Holland (staalbouw).

FabriqueMozaique_Verolme-YVC-Bolnes_c_RubenHamelink1

Spinvis op de door bomengroei overwoekerde scheepshelling
Deelnemers aan de route (tickets 7,50 of 20 euro) moeten niet vreemd opkijken wanneer ze singer-songwriter en Popprijswinnaar  Spinvis tegenkomen op de door bomengroei overwoekerde scheepshelling. Spinvis speelt namelijk een liedje (of twee) voor ze tijdens de route door het gebied.

SKIP&DIE op rauw havengebied
SKIP&DIE, een tikkie absurd, opzwepende beats en een frontvrouw die weet wat performen is. De Zuid-Afrikaanse zangeres en kunstenares Catarina Aimée Dahms (Cata.Pirata) en de Nederlandse producer Jori Collignon (C-Mon & Kypski, Nobody Beats The Drum) vormen het brein achter deze populaire Afro-electrobeat formatie.

FabriqueMozaique_Verolme-YVC-Bolnes_c_RubenHamelink3

Dj-programma i.s.m. Nachtduik
In samenwerking met Nachtduik/Revolt is een dj-programma samengesteld met Tom Trago (Rush Hour), Kadir Pelit (Undertone), Steven Pieters (Triphouse) en Beatno (Lowriders/Tictoc). De dj’s draaien letterlijk tussen de fabriekshallen, direct aan het water van de Nieuwe Maas.

Tekenaar Ilse van der Laan
Tekenaar/kunstenares Ilse van der Laan (1981) zal aanwezig zijn tijdens de verschillende tours van Fabrique Mozaïque en zowel de bijzonderheid van het moment, de locatie als de 1 op 1 ontmoeting met haar publiek in haar werk verbeelden.

Food & Drinks
Geen festival zonder eten en drinken: tijdens Fabrique Mozaïque zorgen mobiele cateraars voor koffie, drank en lekkere hapjes. Klein maar fijn.

Kaartverkoop
Voor Fabrique Mozaïque zijn drie verschillende tickets beschikbaar: enkel de route voor ‘urban explorers’ (€7,50), voor muziekliefhebbers (€15,-), of voor avonturiers het complete programma (€20,-). Prijzen zijn inclusief vervoer (boot of bus). Tickets zijn verkrijgbaar via de website van Motel Mozaïque. Kijk voor uitgebreide ticketinformatie plus aanvangstijden van de verschillende programma’s op www.motelmozaique.nl/fabrique-mozaique/