Luuk Scholten, graficus/schilder(19 -11-33 Utrecht)woont en werkt in Doorn Hij heeft zich gedurende zijn lange carrière vooral bekwaamd in de hoogdruk techniek, de linosnede, de houtsnede en de kleurhoutsnede. Deze technieken beheerst hij tot in de finesses. Waarschijnlijk is hij de meest vakkundige kunstenaar in Nederland op dit gebied.

De houtsnede wordt door zijn ingewikkelde en tijdrovende techniek in dit digitale tijdperk steeds minder beoefend, maar Luuk Scholten wordt gedreven door een onontkoombare drift om met deze techniek prenten te blijven vervaardigen, die gekenmerkt worden door krachtige lijnen en opmerkelijke kleurvlakken en kleurcombinaties. Zijn motieven zijn Plant,Mens,Dier en Ruimte, het Hollandse weide en rivieren landschap

Ook maakte hij de serie; van Gogh op nieuw. Een 50 tal houtsnedes over de steden waar v.Gogh leefde en werkte. Zijn werk wordt gekenmerkt door een ritmische verwerking van de werkelijkheid De heldere kleuren komen erbij voor het licht.

Luuk Scholten exposeerde op veel plaatsen in Nederland en daar buiten. (Denemarken,Oostenrijk,Duitsland en U.S.A) Hij werd opgeleid aan de A.B.K. te Rotterdam en Den Haag en was gedurende 40 jaar ook docent aan de A.B.K. te Rotterdam en 22 jaar docent aan het  Revius-lyceum in Doorn.

Galerie Kralingen
De openening is op zaterdag 2 februari 2013 pm 16.00 uur
en zal worden opgeluisterd met muziek van Ruud bergamin, sax en Wim Warman, piano en gedichten van de kunstenaar

2 februari t/m 16 maart 2013


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.