Dit berichtje werd door stichting GroenWaarde op Facebook gezet:

Misschien is het sommigen opgevallen; één van de waterbakken (eigenlijk gedempte filterbakken. Red.) wordt niet meer gemaaid. Bewoners gaan dat zelf doen 1 a 2 keer per jaar met de zeis en laten de natuur er zelf een prachtige bloemenweide van maken. Nu al zie je steeds meer soorten en kleuren en meer biodiversiteit. Vogels verblijven er graag en er komen vlinders op af. Dit allemaal na 1 keer niet maaien.

Op woensdag 1 juni werd door bewoners voor ’t eerst geseisd. De beginselen van het seizen werden hen bijgebracht door Luci van Engelen (Van Engelen Bloemenweiden – bloemenweide.eu). Op woensdag 8 juni werd er weer geseisd door bewoners van De Esch, Remco, Juliette, Paul en Gerrie. Luci was ook weer van de partij en zij verleidde Sabdin om het ook ’s te proberen. Sabdin vertelde dat het maaien met een zeis in Macedonië nog heel gewoon is.

De zeisstelen bleken uit Oostenrijk te komen en de kleine zeisbladen ook. Zou dat komen omdat daar hooggelegen weiden zijn waar je niet met een maaimachine komen kan?

Seizen blijkt nog niet zo eenvoudig, de een is er duidelijk beter in dan de ander. Laat u zich niet afschrikken en doe mee. Kijk op www.buurtcollectiefdeesch.nl bij Initiatieven en op Facebook/GroenWaarde. Aanmelden kan via stichtinggroenwaarde@gmail.com.

Foto’s in hoge resolutie hier