Gemeente en politie pakken overlast aan

De politie Maas en Rotte gaat meer controleren op overlastlocaties. Er wordt gecontroleerd op het bezit, handel in en gebruik van verdovende middelen, lachgas, geluidsoverlast en verkeersovertredingen. De controles zijn zowel repressief als preventief. Een van de zogenoemde overlastlocaties is de Maasboulevard. ‘Het is fijn dat er eindelijk geluisterd wordt’, vindt een bewoner.

Bewoners aan de Maasboulevard zijn blij met de ontwikkeling. Ze storen zich namelijk al langere tijd aan de overlast afkomstig van de Maasboulevard. Dit varieert van geluidsoverlast en onveilige verkeerssituaties tot een onprettige sfeer. “Het werd tijd dat er iets gedaan werd, dus het is een opluchting dat er eindelijk actie ondernomen wordt”, vertelt een bewoonster.

De vraag is of dit echt verandering zal brengen: “Ik denk niet dat het een langetermijnoplossing zal zijn. Zodra de controles ophouden komen de jongeren waarschijnlijk weer terug en zullen we weer met hetzelfde probleem te maken hebben.”

Janine Tuinfort, woordvoerder van politie Maas en Rotte, denkt daar anders over: ‘Het is nog te vroeg om te zeggen of de eerste acties op lange termijn effect behouden. Inmiddels zijn honderden mensen aangesproken waarvan de hoop en verwachting is dat een flink aantal niet meer terugkomen. Zeker personen die verder geen enkele binding met De Esch of Rotterdam hebben.’

De controles zullen gedurende de komende twee maanden plaatsvinden, maar ‘een langere periode wordt niet uitgesloten’, aldus de woordvoerder. ‘Het voortzetten en de wijze van inzet zal afhankelijk zijn van de eerste effecten.’ Het doel van de actie is om overlast te verminderen en dat ‘de situatie normaliseert zonder de nieuwe invloeden die nu door politie en gemeente worden waargenomen’, vertelt Janine.

Via: OpenRotterdam


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.