Rotterdam – Zondagavond werden twee agenten te hulp geroepen bij een vechtpartij op de Sophiakade. Toen de agenten de verdachte wilde aanhouden, verzette hij zich en sloeg beide agenten in het gezicht. Vervolgens rende hij weg. Na een achtervolging te voet, is de man aangehouden.

Zondagavond rond half acht wenkte een man twee agenten op de Sophiakade. De 31-jarige Rotterdammer vertelde dat hij zojuist had gevochten. De man met wie hij had gevochten, een 39-jarige Rotterdammer, was ook nog in de straat aanwezig. Deze man had behoorlijk letsel, was duizelig, kwam verward over en was verminderd aanspreekbaar. De 31-jarige Rotterdammer, die de agenten erbij had geroepen, had zelf geen letsel.

De (naar later bleek) 31-jarige Rotterdammer weigerde zich te legitimeren toen de agenten hierom vroegen. Toen de agenten de man wilden aanhouden voor de wet ID begon de man zich hevig te verzetten. Hij gaf één agent een vuistslag in het gezicht en de andere agenten twee vuistslagen in het gezicht waardoor deze agent ten val kwam. De verdachte rende weg. Na een achtervolging te voet konden de agenten de 31-jarige Rotterdammer op de Schapendreef alsnog aanhouden. De andere man, een 39-jarige Rotterdammer, werd overgebracht naar het ziekenhuis. Zowel de 39-jarige man als de agenten doen aangifte van mishandeling tegen de verdachte. De toedracht van de vechtpartij wordt nog onderzocht.

Politie.nl

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]