Op vrijdag 11 september 2020, omstreeks 09.00 uur, komt er een man de Hema binnen in het winkelcentrum Prinsenland aan het Mia van IJperenplein in Rotterdam.

De man draagt een zwarte jas, waarvan hij de capuchon op heeft en onder die capuchon draagt hij een donkerkleurige pet en rode klep. Ook heeft hij een lichtkleurig mondkapje op.
Hij loopt heel relaxt met zijn handen in zijn zakken de winkel binnen en loopt in de richting van het schap van de messen. Hier blijft hij even staan.
Aangezien de medewerkster alleen in de winkel is doordat haar collega nog in de file staat, is zij de vakken aan het vullen en houdt zij de kassa in de gaten. Als de man naar de kassa’s loopt, gaat zij ook die kant op. Op het moment dat ze achter de kassa staat, loopt de man ook van voor de kassa naar achter de kassa en bedreigd haar direct met een mes en dwingt haar de kassa te openen. De man neemt het geld uit de kassa en loopt, net zo rustig als dat hij binnen gekomen is de winkel weer uit.

Uit de camerabeelden is gebleken dat de man aan is komen lopen vanuit de richting van de Jacques Dutilhweg, over de parkeerplaats, tussen de geparkeerde auto’s is gelopen naar de ingang van het winkelcentrum direct naast de ingang van de Hema. Na de overval is de verdachte weggelopen in de richting van de Kwalitaria.

Meer informatie: Politie.nl


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.