Koos Veerkamp en Jan Wagner in De Maaskamer

In het prachtige, authentieke herenhuis aan de Westerkade exposeren tot 13 december de Kralingse schilder/tekenaar Jan Wagner en beeldhouwer Koos Veerkamp van het Noordereiland.

De elkaar aanvullende en versterkende kunstwerken en de bijzondere ambiance maken deze expositie tot een museale ervaring.

Koos Veerkamp maakt ruimtelijk monumentaal werk waarbij het materiaal altijd ondergeschikt is aan het idee. Dit idee gaat uit van het concept van Normaliteit en Deviatie of verstoring die allebei, hoe relatief ook, tegenovergesteld lijken te zijn. Om de kern van de zaak te raken kan dit naar zijn mening het best abstract uitgedrukt worden, nauwkeurig en zorgvuldig en bij voorkeur ruimtelijk en transparant.

Rode draad in het werk van pastellist Jan Wagner is de tragiek en de schoonheid van verval, anders gezegd: de meerwaarde die de tijd aan de werkelijkheid verleent. De laatste jaren geeft het beschouwelijke begrip vergankelijkheid steeds meer inhoud aan zijn werk, hetgeen uiteindelijk resulteert in abstracte vormgeving. Zijn schilderachtige tekentechniek en de verfijnde gelaagdheid van kleurtinten verlenen zijn huidige werken een mystieke kracht.

Openingstijden
Door het coronavirus gedwongen zijn de voorgeschreven beschermingsmaatregelen van toepassing en wijken de bezoekerstijden af van wat normaal gangbaar is:
Zondag 11 oktober, 1500-18.00. Vanaf 16.00 muzikaal intermezzo door Ad Vermeer.
Zondag 25 oktober, 15.00-18.00. Vanaf 16.00 gedichtenvoordracht door Arie van der Krogt.
Zondag 18 oktober, 22 november en 29 november, 13.00-18.00 zijn beide exposanten aanwezig.
Zondag 13 december, 16.00 finissage.

De Maaskamer, Westerkade 27, 3016 CM Rotterdam,  www.demaaskamer.nl


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.