Rotterdam – Nadat er verschillende klachten bij de politie binnenkwamen over overlast in het Oude Noorden is er grootschalig onderzoek opgestart. Dit leidde maandag tot instappen in drie panden. Hierbij zijn vijf personen aangehouden.

Het onderzoek startte al in 2013. Door onder andere surveillances en getuigenverklaringen kreeg de politie een scherp in beeld waar de overlast zich concentreerde. Ook bleek dat een deel van de overlast waarschijnlijk naar drugs te herleiden was.

Instappen
Nadat er een duidelijk beeld gevormd was van de overlastgevers zijn agenten maandag drie woningen binnengegaan. Het gaat om huizen aan Ruijvenstraat, de Wiekstraat en de Stolkstraat. De woningen werden minutieus doorzocht. Hierbij werden ook de verdovende middelen hond en de geldhond ingezet. Agenten vonden onder andere verdovende middelen en een flink geldbedrag. De hoeveelheid verdovende middelen en de manier waarop deze verpakt waren, maakte duidelijk dat zij gebruikt worden voor de handel. De goederen zijn in beslag genomen.

Ingeslikt
Tijdens de actie tegen drugsoverlast zijn drie kopers aangehouden. Een van hen, een 59-jarige Rotterdamse, schrok dusdanig van de politie dat zij de verdovende middelen die zij kort daarvoor gekocht had, doorslikte. Om haar veiligheid te waarborgen is zij overgebracht naar een politiecel.

Ook zijn er twee personen aangehouden die verdacht worden van het dealen in drugs. Het gaat om Rotterdammers van 43 en 46 jaar oud.

Zij worden donderdag voorgeleid aan de rechter commissaris.

Politie.nl