Rotterdam – Vrijdag 19 juni hield het Team Paraatheid van de Politie Eenheid Rotterdam na intensief recherchewerk een man uit Rotterdam aan die in 2014 is veroordeeld voor de invoer van cocaïne.

Het Team Paraatheid hield vrijdag rond 17.00 uur een 41-jarige man aan op de Jacques Dutilhweg in Rotterdam die internationaal gesignaleerd stond. Hij zou een sturende rol hebben gehad met betrekking tot de koeriers die de drugs vanuit de Antillen als zogenaamde bodypackers Nederland binnensmokkelden.

De man werd in mei 2013 aangehouden op verdenking van deze feiten maar werd daarna door de raadkamer van de rechtbank op vrije voeten gesteld. De officier van justitie stelde succesvol appèl in tegen deze beslissing. Toen de politie de man weer wilde oppakken was hij onvindbaar.

De zaak tegen de man kwam in de tussentijd wel op zitting, daar werd hij tot twee keer toe – door de Rotterdamse rechtbank en het gerechtshof – veroordeeld. In september vorig jaar kreeg hij in hoger beroep 40 maanden gevangenisstraf opgelegd.

De verdachte is tegen deze uitspraak in cassatie gegaan. In afwachting daarvan zit hij nu 90 dagen in voorarrest, zoals in 2013 naar aanleiding van het appel van de officier van justitie was besloten.

Politie.nl

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]