Rotterdam – Twee Rotterdammers zijn woensdagmiddag in IJsselmonde aangehouden kort na een gewapende beroving aan de Hoofdweg in Rotterdam-Oost.

Woensdagmiddag, omstreeks 12.47 uur, meldt een man via 112 dat hij zojuist door twee mannen onder bedreiging van vuurwapens is beroofd van zijn mobiele telefoon. De beroving vond plaats op de parkeerplaats van een bouwmarkt op de Hoofdweg in Rotterdam.

Toen de twee daders na de beroving wegreden in hun auto is een familielid van het slachtoffer hen achtervolgd. Hij hield de politie op de hoogte van de locatie van de verdachten. Op de Brandaanstraat in Rotterdam-IJsselmonde parkeerden de daders hun voertuig om over te stappen in een ander
voertuig die aan kwam rijden.

Op het moment dat de agenten aankwamen, stonden de verdachten naast dit voertuig. Twee mannen werden aangehouden. Het gaat om een 23-jarige en een 24-jarige man, beiden uit Rotterdam. Een derde persoon wist te ontkomen.

In het voertuig werd een vuurwapen en munitie aangetroffen. Daarnaast werden in de kofferbak van het voertuig 24 dozen met een wit bevroren substantie aangetroffen. De politie onderzoekt of dit gaat om verdovende middelen.

Politie.nl