Rotterdam – Het regionaal overvallen team in Rotterdam heeft twee mannen aangehouden op verdenking van het plegen van een woningoverval. De overval vond op 18 april dit jaar plaats aan de Woelwijkstraat in Rotterdam-Noord.

De verdachten van 20 en 21 jaar, beide uit Rotterdam, werden 29 april aangehouden in een woning in Rotterdam-West. Op donderdag 8 mei werd de voorlopige hechtenis van de 20-jarige Rotterdammer met 30 dagen verlengd. Vorige week werd de 21-jarige verdachte in afwachting van verder onderzoek op vrije voeten gesteld. Hij blijft wel verdachte in deze zaak.

De bewoner van het pand, een 25-jarige man, werd vrijdagmiddag 18 april beroofd van enkele persoonlijke bezittingen. Hij moest die onder bedreiging van een mes afstaan aan twee overvallers. Het tweetal ging er daarna met grote haast vandoor. Hoewel de politie snel een uitgebreid onderzoek in de omgeving instelde, en onder andere zogenaamde pakkanscirkels had ingesteld, werden de overvallers niet meer in de omgeving gevonden.

Politie.nl