Marouan Azarkan bezorgde Excelsior Rotterdam afgelopen vrijdag opnieuw drie punten. Vanzelf ging het niet tegen het taaie Jong FC Utrecht. In het vanwege de coronamaatregelen lege Van Donge & De Roo Stadion keek Excelsior in de rust tegen een 0-1 achterstand aan, maar uiteindelijk werd dus met 2-1 gewonnen en staan de Kralingers nog altijd tweede in de Keuken Kampioen Divisie.

Na een moeizame eerste helft keek Excelsior halverwege dus tegen een achterstand aan. Gelukkig wisten de Kralingers zich in de tweede helft te herstellen. De gelijkmaker viel al snel na rust door een treffer van Thijs Dallinga. Hij tikte op aangeven van Reuven Niemeijer alweer zijn 21e doelpunt van dit seizoen binnen. Een week eerder maakte Dallinga uit tegen Helmond Sport drie en vestigde daarmee een record. Nog nooit maakte een speler in de eerste divisie in zestien wedstrijden twintig doelpunten. Inmiddels staat de teller dus op 21 en het is de vraag waar het gaat eindigen…

Koppen
De belangrijke gelijkmaker tegen Jong FC Utrecht leidde een periode in waarin Excelsior nadrukkelijk op jacht ging naar de winnende treffer. De ploeg van Marinus Dijkhuizen moest geduld hebben en intussen uitkijken voor gevaarlijke tegenstoten van de gasten. Acht minuten voor tijd was daar eindelijk de bevrijdende 2-1. Marouan Azarkan kreeg zijn hoofd tegen een lange bal van Mats Wieffer en besliste het duel zo in Kralings voordeel. ,,Ik ben misschien klein, maar ik kan echt wel goed koppen’’, grapte de aanvaller na afloop van de wedstrijd.

Radioverslagen
Na zeventien speelronden in de Keuken Kampioen Divisie staat Excelsior nog altijd op de tweede plaats. Alleen FC Volendam staat boven de Kralingers, met drie punten meer. Aan het einde van het seizoen geven de bovenste twee plekken recht op rechtstreekse promotie naar de Eredivisie. Voor de winterstop staan er nog drie wedstrijden op het programma: Jong AZ (uit), MVV (thuis) en FC Dordrecht (uit). Deze wedstrijden worden vanwege de coronamaatregelen helaas zonder publiek gespeeld. Om supporters de wedstrijden toch te laten volgen verzorgt Excelsior op de website live radioverslagen. Tune dus in op excelsiorrotterdam.nl om op de hoogte te blijven.

Vrouwen
Ook de vrouwen van Excelsior Rotterdam komen nog drie keer in actie voor de winterstop. Aanstaande vrijdag spelen zij tegen SC Heerenveen. Daarna volgen nog wedstrijden tegen ADO Den Haag en FC Twente. Ook deze duels zijn helaas niet toegankelijk voor publiek, maar kun je wel live volgen via het Twitterkanaal van Excelsior Rotterdam Vrouwen (@ExcVrouwen) en eventueel via een livestream. Informatie hierover vind je op de website excelsiorrotterdam.nl.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.