Op zaterdag 13 december hoeft Kralinger Max Christern niet ver te lopen om zijn boek ‘De Keeperswissel’ te signeren – bij Oosterboekhandel J.Amesz, aan de Voorschoterlaan 145-a, van 14.00 tot 16.00 uur.

Zorg dat u er tijdig bij bent want in de keeperswissel aan het einde van de WK-wedstrijd tegen Costa Rica komt volgens Christern alles samen wat Louis van Gaal aan wijze managementlessen voor de wereld heeft. En die heeft Christern voor u op een rijtje gezet. De befaamde en beruchte trainer is niet geïnterviewd door Christern en die ‘distantie’ heeft hem, naar eigen zeggen, geholpen. 7 managementlessen destilleerde Christern uit het handelen van Louis van Gaal. Waard om kennis van te nemen! Max Christern rolde in de journalistiek na zijn studie politicologie en communicatiewetenschappen. Hij was jarenlang correspondent voor NRC Handelsblad in Zuid-Oost Azië en werd bij die krant chef van de economische redactie. Daar gooiden ze de vele managementboeken in de vensterbank.

Max Christern

Ook werkte hij nog een aantal jaren bij uitgever PCM. Thans schrijft hij weer als freelancer, vanuit zijn eigen bedrijf MOC Media, voor The Optimist (voorheen Ode, theoptimist.nl), af en toe als bijlage in NRC Handelsblad.