• Burgemeester Oudlaan totaal op de schop

De Burgemeester Oudlaan, de mooie lindenlaan en onderdeel van de groene corridor tussen het Kralingse Bos en de Oude Plantage, gaat totaal op de schop. De werkzaamheden beginnen deze maand en zullen een jaar duren. Vanaf januari 2016 zal er, gedurende ruim een jaar, geen tram rijden. Ook worden er ruim 200 bomen omgehakt.

De grote ingreep is noodzakelijk. Het wegdek is ernstig verzakt, op sommige plaatsen zelfs meer dan 80cm. Het wegdek zal bijna een meter verhoogd worden. De riolering is lek, waardoor deze grondwater afvoert. Bij herstel van de riolering komt het peil van het grondwater daarom omhoog. Door de ophoging en het hogere grondwaterpeil zijn bijna alle bomen in het gebied tussen de ‘s-Gravenweg en de Groene Wetering ten dode opgeschreven. Er worden 50 vrij kleine bomen verplaatst van het noordelijke deel naar het zuidelijke deel. Tenslotte zijn de tramrails versleten en moeten vervangen worden.

Bomenlaan
De bewoners en de gemeente willen dat de Burgemeester Oudlaan weer als bomenlaan wordt ingericht. Maar vele jaren lang zullen de nieuwe bomen natuurlijk klein zijn. Er wordt door omwonenden, de Bewonersvereniging Kralingen Oost (BKO) en gemeente gewerkt aan een ontwerp van een totaal inrichtingsplan voor de Burgemeester Oudlaan. Helaas is er voor dit inrichtingsplan nog geen budget beschikbaar.

Belbusjes
Door de werkzaamheden zal er anderhalf jaar geen tram kunnen rijden. De RET zal belbusjes inzetten die de bewoners naar andere OV-haltes kan brengen. De nieuwe tramhaltes worden geschikt gemaakt voor mensen die slecht ter been zijn. De halte bij de De Lairesselaan vervalt, zeer tegen de zin van de BKO en de Seniorenraad.

bomenkap Burgemeester Oudlaan

‘s-Gravenweg
Tegelijk met de Burgemeester Oudlaan wordt ook de ‘s-Gravenweg (vanaf de Vijverlaan) aangepakt. Ook hier wordt het wegdek geasfalteerd en de tramrails en tramhalte worden vernieuwd. Het zal een jaar lang veel gepuzzel geven om de buurt in en uit te komen.

(ingezonden mededeling Bewonersvereniging Kralingen Oost – www.kralingen-oost.nl)

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]