Foto: Jan Hordijk en Vladimir Volkov

“Supersolist”, zo introduceerde France Musique de meesterpianist Dmitry Masleev. In muzikale kringen staat hij bekend om zijn buitengewone virtuositeit en zijn gevoelige spel. Op 7 en 8 oktober is één van zijn befaamde vertolkingen live te beluisteren: dan speelt hij Beethovens vijfde pianoconcert met het orkest Sinfonia Rotterdam. Dit concert is het openingsconcert van de nieuwe klassieke serie van Sinfonia Rotterdam genaamd Sinfonia Classics.

Het concert vangt aan met Schuberts feestelijke ouverture: “Die Freunde von Salamanka”. Daarna speelt Sinfonia Rotterdam één van Mozarts meest theatrale symfonieën, zijn 25e symfonie. Filmliefhebbers zullen deze compositie ook wel herkennen uit de openingsscène van de fi lm Amadeus. Hierna zal meesterpianist Dmitry Masleev het krachtige vijfde pianoconcert, ook wel bekend als het “Keizersconcert”, van Beethoven spelen.

Keizersconcert met Dmitry Masleev is het eerste concert in de nieuwe 5-concerten serie van Sinfonia Rotterdam genaamd Sinfonia Classics. ‘Magnifiek klassiek voor iedereen’, zo luidt het motto van deze toegankelijke serie met bekende meesterwerken. Artistiek leider en dirigent Conrad van Alphen zegt hierover: ‘Dit is de perfecte serie voor iedereen: kenners en introducés, kinderen en (groot)ouders. Wij kunnen niet wachten om iedereen weer in de concertzaal te verwelkomen.’

Dmitry Masleev kreeg internationale bekendheid toen hij de 15e editie van het Tsjaikovski Pianoconcours in Moskou won. Het debuutalbum van Masleev heeft de prestigieuze Duitse Critici Prijs (Preis der Deutschen Schallplattenkritik) ontvangen in de categorie solo piano. Masleev heeft gedurende zijn carrière met veel orkesten en dirigenten gewerkt op grote podia. Op de ARTE’s primetime TV-show Stars von Morgen, werd hij ook wel genoemd als dé pianist om in de gaten te houden.

Kaarten voor het openingsconcert van Sinfonia Rotterdam met Dmitry Masleev in de Doelen en de Nieuwe Kerk zijn nu beschikbaar via de website www.sinfoniarotterdam.nl

 

 

(ingezonden mededeling Sinfonia Rotterdam)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.