Het is bijna zover: de finale van de Grote Prijs Rotterdam! 27 Acts in de categorieën Singer/Songwriter, Bands, Urban en Electronics gaan op zondag 17 november in LantarenVenster vanaf 16 uur de strijd met elkaar aan.

De Kick Off van de Grote Prijs Rotterdam vond 13 oktober plaats in WORM in Rotterdam. Hier hebben alle potentiële finalisten een korte set gespeeld voor de jury. Direct na het optreden kregen zij feedback op hun performance. Daarna hebben alle Kick Off bands en acts een professionele fotoshoot gehad. Ook is hun biografie geschreven en kregen ze een stageplan check. In de categorie Urban gaan de acts XalineDr. Rum, XcentriekMonta en Bellita Carol door. Bij Bands zijn dit  The AfterveinsThe Circumstances, Special SteveSavoy Room en All Comes Down. De Singer/Songwriters die doorgaan zijn Richard BeukelaarThe Rizzo FamilyElke, Neda Boin en Bryan van Putten.

De finalisten uit de categorie Electronics volgen een ander traject dan de overige categorieën. Zij gaan direct door naar de finale waar zij live een nieuwe track gaan bouwen. De 12 acts die doorgaan naar de finale zijn Abhisek Badra (hiphop, dubstep, drum&bass), Bimbam (house, techno), BryFra (techno), Dislectric (dance), DJ BassTune (house, techhouse), Fes (dubstep, rap, house), GT-connect (dance), Kate Orange (electropop, dance, jazz), Muzikschaft (house, funk), NAVDA (techno, house), Schouwen (techhouse, techno) en The Soul Pilot (experimental hiphop beats).

Finalisten-GPR-Bands-2013

foto © Josh van den Berg

Voor de winnaars is er een uitgebreid prijzenpakket. Naast een promotioneel natraject krijgen alle nummers één per categorie een geldprijs van €1.000,- en een optreden, professionele fotoshoot en workshop naar keuze. De nummers twee krijgen ook een optreden en een geldprijs van €500,- en  voor elke categorie is er een publieksprijs beschikbaar van €250,-. Jij beslist wie deze wint door op de dag van de finale te stemmen op je favoriete act per categorie.

De finale vindt plaats op zondag 17 november 2013 als slotstuk van de Rotterdamse Popweek in LantarenVenster vanaf 16.00 uur. Tickets koop je hier.

Grote Prijs Rotterdam