Een 14-jarige scholiere is in Rotterdam-Noord met haar fiets terecht gekomen in een gat in de weg. Het meisje kon ternauwernood gered worden door een nog onbekende man. Haar fiets werd daarop verzwolgen.

Het ongeveer 3 bij 3 meter grote gat verscheen dinsdagmiddag op de Noordsingel, die daarop onder water liep. De mogelijke oorzaak van de verzakking is een waterlekkage.

De 14-jarige Sarah vertelde hoe ze het gat aanzag voor een plas. ”’Ik fietste naar huis vanuit school. Het stond hier helemaal vol water, maar wij fietsten er doorheen.”

Kopje onder
Sarah ging opeens kopje onder. ”Toen sprong er dus een meneer in en die greep mij eruit”, vertelt de scholiere, die gelukkig niet gewond raakte. ”Ik heb het alleen een beetje koud.”

De scholiere kon naderhand zelf haar moeder bellen, die haar dochter kwam ophalen. ”Ik wil wel de held bedanken die haar heeft gered”, lacht de vrouw.

Sinkhole
Volgens sommige getuigen verdween Sarah in een zogeheten sinkhole. In Rotterdam-Noord verdwenen al eerder voertuigen in dergelijke gaten.

Door het gat wordt tramlijn 4 voorlopig omgeleid. Waterleidingsbedrijf Evides kon nog niets zeggen over de oorzaak van het probleem.

rijnmond_offline