Het begon ermee dat John Melissant, 63 jaar, beheerder van Speeltuin Kralingen aan de Honingerdijk, gedotterd moest worden. Dat ging niet zonder slag of stoot. De eerste keer in juli bracht niet het gewenste resultaat maar een tweede poging in oktober slaagde. John is al ruim 10 jaar suikerpatiënt en in het EMC vond men dat zijn rechter onderbeen geamputeerd moest worden. John keek daar niet van op. Hem was dat al in het vooruitzicht gesteld, maar de amputatie zou pas in april of mei plaatsvinden. Echter, zijn been en voet waren er zo slecht aan toe dat men er eerder toe wilde overgaan. Aldus geschiedde. Een week thuis overkwam John iets wat hem totaal van z’n stuk bracht. Een uiterst pijnlijke galblaasontsteking. Hij moest met spoed weer terug naar het EMC, met de ambulance. John diende naar zijn zin veel te lang te wachten op de noodzakelijke operatie. ‘Helemaal onder de morfine’. Op 11 november kwam hij weer thuis, aanvankelijk zeer aangeslagen. Nu gaat het weer veel beter met John. Hij revalideert in revalidatiecentrum Rijndam en hij krijgt op termijn een prothese waarmee hij weer kan lopen. Het komende voorjaar wil hij weer present zijn in Speeltuin Kralingen.

Zijn echtgenote Riemke, 52 jaar, gaat John daar nu zoveel mogelijk bijstaan. Speeltuin Kra lingen is toch al jaren een familieaangelegenheid; zijn drie kinderen, twee zonen en een dochter steken daar ook veelvuldig de handen uit de mouwen. Hoe gaat het nu met de speeltuin? Voorzitter van de speeltuinvereniging Patrick Tromper neemt nu de honneurs waar, samen met John’s zoon Wesley. John is hen daarvoor zeer dankbaar. Een geluk bij een ongeluk is dat de speeltuin in het winterseizoen alleen op woensdagmiddag open is. ‘In het voorjaar sta ik er weer, zeven dagen in de week’, voorspelt John.

Waar hij ook dankbaar voor is: de vele blijken van medeleven. Heel veel kinderen, ook van de naschoolse opvang, locatie ‘Speeltuin Kralingen’ van Stichting Kinderopvang Kralingen, stuurden hem kaarten en tekeningen. Ook de ouders lieten zich niet onbetuigd. Als de zon weer gaat schijnen dan kunnen de bezoekertjes hem weer begroeten met ‘dag meneer Sjon’. Hij verheugt zich daarop.

John Melissant