Na de ‘winterstop’ in het concertzeizoen kunt u op zondag 13 maart weer genieten van een middagconcert met prachtige barokmuziek in de Lambertuskerk. Sari Straatsma, flauto traverso (dwarsfluit uit de barok) en Ere Lievonen, klavecimbel brengen dan een prachtig programma met als titel ‘De zoon, de vader en de peetvader.

De zoon, de vader en de peetvader.
Er wordt een boeiende dialoog tot klinken gebracht tussen Carl Philipp Emanuel Bach, zijn vader Johann Sebastian Bach en zijn peetvader Georg Philipp Telemann. In dit intieme programma krijgt u een overzicht van allerlei muzikale ontwikkelingen gedurende de 18e eeuw. Bijzonder ook omdat het hier om de relatie gaat tussen vader en zoon Bach maar ook hun band met Telemann.

lambertus03

De gepassioneerde fluitiste Sari Straatsma is gespecialiseerd in de historische uitvoeringspraktijk. De kleurrijke klank en talloze dynamische mogelijkheden van de flauto traverso inspireren haar om een muzikaal verhaal te vertellen. De Finse klavecinist, organist, componist en pianist Ere Lievonen werkte al vele malen met Sari samen, niet alleen als duo maar ook in grotere ensembles.

Het concert begint om 15.15 uur. De toegang is vrij, na afloop van het concert is er een collecte ter bestrijding van de onkosten.

Lambertuskerk
Oostzeedijk beneden 1-3 (hoek Hoflaan)
Rotterdam – Kralingen

lambertus02