Roxana Kroon-Melissant is 34 jaar en al weer 3½ jaar officieel beheerder van Speeltuinvereniging Kralingen aan de Honingerdijk in Rotterdam-Kralingen. Haar vader John assisteert haar, omdat hij het niet kan laten en nog steeds onmisbaar is. Roxana is perfect op haar plek in de speeltuin maar ze wil meer. Zaterdag 11 juni doet Roxana mee aan de finale ‘Miss Curve Nederland’ (misscurvenederland.nl), de schoonheidswedstrijd voor de ‘vollere vrouw’. Die zal zich afspelen in Theater ’t Voorhuys in Emmeloord. Waarom doet Roxana dat?

Na de geboorte van haar oudste dochter, zo’n 14 jaar geleden werd Roxana ’voller’. “Ik dieette jarenlang en zat niet lekker in mijn vel”. Via social media (TikTok) en eigenlijk vooral dankzij haar oudste dochter Nikita, meldde Roxana zich aan voor Miss Curve Nederland. Roxana: “Gedurende het traject (ter voorbereiding) heb ik geleerd mezelf te accepteren en weer van mezelf te gaan houden. Dit wil ik graag overbrengen op andere meisjes en vrouwen.

Schoonheid zit niet in de kledingmaat, iedereen mag er wezen en iedereen moet zich prachtig voelen want iedereen is uniek! Ik ben Miss Curve Nederland onwijs dankbaar, want ik heb nu al zoveel geleerd en overwonnen.  Ook de curvy vrouwen mogen gezien worden en meedoen aan een missverkiezing en stralen op de catwalk!”

Ricardo
Roxana vindt dat ze geluk heeft gehad met haar man Ricardo. “Die heb ik al op mijn veertiende leren kennen en we zijn al 20 jaar samen waarvan 13½ jaar getrouwd.” Van haar 12e tot haar 14e levensjaar leed ze aan anorexia nervosa.

Ricardo en Roxana hebben samen 3 kinderen, de meisjes Nikita, 14 jr. en Jazzlyn, 8 jaar en de jongen Jaidy, 12 jaar. De kinderen, Ricardo en de ouders van Roxana, John en Riemke en misschien haar broers gaan op  11 juni mee naar Emmeloord om haar te steunen. Roxana: “Mijn man en kinderen geloven in mij. Alleen mag ik nog wat meer in mezelf gaan geloven.”

Catwalk
Het gaat bij Miss Curve Nederland niet alleen om de ‘beauty’ maar ook om de presentatie. Roxana: “Ik kwam binnen als een onzekere vrouw en hoop uiteindelijk me zeker te voelen op de catwalk”. 7 zondagen ging ze naar Emmeloord, voor trainingen: catwalk, beautyworkshop, presentatie en dans / choreografie. Jurken passen deed ze bij hoofdsponsor PT Bridals in Emmen.

Als u Roxana wilt steunen kunt u op haar stemmen via de QR-code die bij dit artikel staat afgedrukt.

Tekst loopt door onder de afbeelding

Keihard
Als je voller bent wordt er door de omgeving doorgaans keihard geoordeeld. Roxana: “Heel veel vollere vrouwen hebben problemen, maar mensen oordelen zonder na te denken, helaas!” Voor het goede begrip, Roxana Kroon-Melissant houdt van lekker eten en koken.

Kaarten
Geïnteresseerden kunnen nog kaarten kopen voor de finale op 11 juni via Theater ’t Voorhuys in Emmeloord.

Ook is er een goed doel gekoppeld aan de missverkiezing.

Roxana zet zich in voor stichting MIND. op haar social media en wijzijnmind.nl staat meer informatie, ook kan daar worden gedoneerd.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.